E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna Rusya’yı Azak Denizi ve Kerç Boğazı’nı kapatmakla suçladı---

Ukrayna Rusya’yı Azak Denizi ve Kerç Boğazı’nı kapatmakla suçladı

Ukrayna Rusya’yı Azak Denizi ve Kerç Boğazı’nı kapatmakla suçladı
10 Şubat 2022 - 23:40 borsagundem.com

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın askeri tatbikat gerekçesiyle Azak Denizi ve Kerç Boğazı’nı kapattığını öne sürerek tepki gösterdi

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın Karadeniz’de düzenlediği askeri tatbikata ilişkin eleştirilere yer verildi.

Açıklamada, “Askeri tatbikat kisvesi altında Azak Denizi ve Kerç Boğazı’nı kapatan Rusya’ya güçlü bir tepki göstermekteyiz. Rusya’nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü hibrit savaşın bir parçası olan bu tür saldırgan eylemler kabul edilemez.” denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Rus donanmasına ait gemilerin Karadeniz'de gerçekleştirdiği askeri manevraların uluslararası hukuka uygun olduğunu ve ticaret yollarının etkilenmediğini savundu.

Rusya ocak ve şubat ayından tatbikat yapacağını açıklamıştı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Rus donanmasına ait çok sayıda geminin Karadeniz’e girdiği duyurulmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı, 20 Ocak’ta yaptığı açıklamada, ocak ve şubat aylarında “sorumlu” olduğu tüm bölgelerde seri askeri tatbikatlar gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Söz konusu tatbikatlara, 140 geminin yanı sıra 60 hava aracı ve 10 bin askerin katılacağı duyurulmuştu.

Rusya ile gerginliğin Ukrayna'ya maliyeti 280 milyar dolar

 

Rusya şartlarını açıkladı: Ukrayna'ya silah yardımını kesin

 

Ukrayna resmen duyurdu: Bayraktar TB2 sahaya çıkıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)