E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya şartlarını açıkladı: Ukrayna'ya silah yardımını kesin---

Rusya şartlarını açıkladı: Ukrayna'ya silah yardımını kesin

Rusya şartlarını açıkladı: Ukrayna'ya silah yardımını kesin
10 Şubat 2022 - 09:16 borsagundem.com

Rusya, Ukrayna sınırındaki gerilimin azalması için Batılı ülkelere ve NATO’ya şartlarını açıkladı.

Rusya-Ukrayna sınırındaki gerilim devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova sınırdaki gerilimin azaltılması için Batılı ülkelere ve NATO’ya Rusya’nın şartlarını açıkladı.

Rusya, Batılı ülkelerin Ukrayna’ya silah yardımlarını kesmesini ve yabancı askerlerin Ukrayna’dan çıkması gerektiğini belirten Zaharova, NATO’nun da bölgede tatbikatlardan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Zaharova, "Batılı ortaklarımızın bu kadar çok dillendirdiği Ukrayna çevresindeki gerilimin çok hızlı bir şekilde azaltmanın mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bunun için Ukrayna’ya silah sevkiyatlarını durdurmak, Batılı askeri danışman ve eğitmenleri bu topraklardan çekmek, Ukrayna ve NATO ülkelerinin ortak tatbikatlarını durdurmak ve ayrıca daha önce Ukrayna’ya teslim edilen yabancı silahları geri çekmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ABD basını tarafından Rusya’nın, Ukrayna’yı işgal edeceğine yönelik haberleri saçmalık olarak değerlendiren  Zaharova, "Ukrayna’ya saldıracağımızı ABD gazetelerinden öğreniyoruz. Kendimizi bu ülke ile ortak tarihe sahip bir halk olarak görürken ve üstelik bu gibi iddialar Kiev yönetimi ve Ukrayna Devlet Başkanı tarafından dahi eleştiriliyorken, nasıl saldırgan eylemler planlayabiliriz ki? Bu çok saçma" şeklinde konuştu.

Rusya: Talep olursa Avrupa'ya gaz sevkiyatı artırılabilir

Ukrayna'yı destekleyenlere kripto para bağışı iddiası

Beyaz Saray'dan Putin'e yanıt: NATO savunma örgütüdür

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş10 Şubat 2022 10:01

    putin dayı bu neyin sözcüsü zaharovaya ne oldu vitrini degiştir.kızıl saçlı sözcünün karşısında şansı yok