E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna: İran'dan resmi özür ve tazminat bekliyoruz---

Ukrayna: İran'dan resmi özür ve tazminat bekliyoruz

Ukrayna: İran'dan resmi özür ve tazminat bekliyoruz
11 Ocak 2020 - 10:10 borsagundem.com

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, İran'dan özür ve tazminat beklediklerini söyledi

İran'ın bu sabah yaptığı Ukrayna uçağıyla ilgili açıklamasına ilk tepki Ukrayna'dan geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, "İran'dan diplomatik kanallar yoluyla resmi özür ve tazminat bekliyoruz" dedi. İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının "hassas askeri bir noktanın" üzerinden geçerken "insani hata" sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü duyurmuştu.

İran'dan itiraf geldi: Uçak kazara vuruldu

Ruhani: Bu yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DÜŞÜNÜR11 Ocak 2020 16:09

    iranlı lar siyaseti iyi bilirler ve bence bu bir başlangıç amarika yı test etiler ırakta suriyede lübnan da yemende  daha çok at koşturacaklar rusya ve çin arkasında  vekalet savaşlarına devam ama amarika  nın geri adım atması hayret verici bu bölgede 

  • kılıç11 Ocak 2020 13:34

     İRAN DEVLETİNİ  GENERALLERMİ ,MOLALARMI AŞİRETLERMİ KİM YÖNETTİGİ BELİRSİZ İRAN MEDENİ DEVLET OLMAK İÇİN ADIM ATMALI AKSİ HALDE BAŞINA DAHA ÇOK İŞ ALIR .

  • İran=şov11 Ocak 2020 11:32

    İran hep böyle bir ülkeydi. Beceriksizliğini askeri şovlarla perdeleyip dünyaya Abd ye kafa tutan bir dev görüntüsü çizdi. Abd ekonomik krizleri tetikleyecek ve dünyada olası dünya savaşlarını engellemek için irana saldırmıyor. Yoksa iranı tarumar edecek güce sahip bir ülke abd. İrana bu rezalet uzun yıllar yeter..

  • Hoca11 Ocak 2020 10:20

    Iran nasıl bir ülke? Abd bir askeri öldürdü, önce panikle bir yolcu uçağını düşürüp yüzlerce sivili öldürdü, sonra cenaze düzenleyip vatandaşını çiğneyerek öldürdü, abd üssüne füze attı 1 kişi bile öldürmedi. Adamlar dosta korku düşmana ferahlık veriyor resmen