E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuhani: Bu yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır---

Ruhani: Bu yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır

Ruhani: Bu yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır
11 Ocak 2020 - 09:28 borsagundem.com

Ruhani, "yanlışlıkla" düşürüldüğü açıklanan Ukrayna Havayollarına ait uçakla ilgili, "Tahkikat devam etmeli ve bu affedilemez yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hava savunma sistemi tarafından "yanlışlıkla" düşürüldüğü açıklanan Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağıyla ilgili, "Bu, kolayca bir kenara bırakılacak mesele değildir. Facianın nedeni ve failleriyle ilgili tahkikat devam etmeli ve bu affedilemez yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Ruhani, yaptığı yazılı açıklamada, Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve ABD'nin tehditlerinin sürdüğü bir atmosferde ülkedeki savunma sistemlerinin ABD'nin muhtemel saldırılarına karşı tam teyakkuz haline getirildiğini belirtti.

"Bu süreçte insani hata nedeniyle yanlışlıkla (füze) fırlatılması, onlarca insanın ölümüyle sonuçlanan bir faciaya yol açmıştır." değerlendirmesinde bulunan Ruhani, faciaya yol açan yanlış nedeniyle üzgün olduklarını ifade etti.

Ruhani, şunları kaydetti:

"Bu, kolayca bir kenara bırakılacak mesele değildir. Facianın nedeni ve failleriyle ilgili tahkikat devam etmeli ve bu affedilemez yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır. Ayrıca, bu tür faciaların tekrarlanmaması için ülkenin hava savunma sistemindeki zayıf noktaların giderilmesi için de gerekli tedbirler alınmalıdır."

İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının "hassas askeri bir noktanın" üzerinden geçerken "insani hata" sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının "yanlışlıkla" düşürülmesi nedeniyle özür diledi.

İran'dan itiraf geldi: Uçak kazara vuruldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil11 Ocak 2020 18:18

    Hoca , kafa mı buluyorsun ya , füzeleri ateşleyen sensin askerin,emrindeki kişi değil mi ? Ne demek sorumlular cezalandırılsın. Ülken cezalandırılacak geri zekalı elemanların yüzünden. Kalkmışsın bir de Abd ye efeleniyorsun. Abd seni çiğ çiğ yer. Sen daha bir kişi için yaz tutmaya çalışırken cenazesinde 50 60 kişinin ölmesini engelleyemiyorsun, daha çook ekmek yemen gerekiyor

  • Mert11 Ocak 2020 10:59

    ABD nokta atışı ile İran generalini öldürdü, İran intikam alacam diye 50 İran vatandaşını izdiham, 172 kişiyide ucakta yanlışlıkla öldürüyor, İran halkına gercekten acıyorum. Bir an önce bu rejimden kurtulmaları gerekiyor.

  • Ozan11 Ocak 2020 10:38

    Demek kara kutu bozuktu!Kanadalılar size kesin kanıt sununca ,sizde onlar anlatmadan biz itiraf edelimmi dediniz şeytan İran !bunun sorumlusu sizin en akkılınız kim ise o.

  • : )11 Ocak 2020 10:36

    Feto starzı iç yapılanma.. askeri içine sızan terör grupları yapmıştır... Ruhani yapmaz cumaya gidiyor namaz kılıyor.. Amin

  • Emekci11 Ocak 2020 10:17

    Ilk günden belliydi kaRa kutuyu vermediler uçağın

  • ergn11 Ocak 2020 09:45

    Yapmasaydınız bari Allahın Mollaları...

  • Pala11 Ocak 2020 10:22

    Allahın mollası filan değiller

  • kılıç11 Ocak 2020 09:40

     İRANDA YÖNETİM SORUNU VAR KİMİSİ MİLİS TOPLAYIP KENDİNİ GENERAL İLAN ETMİŞ MOLLALAR DOKUNULMAZ HERKES KENDİNİ DOKUNULMAZ  İLAN ETTİGİ ZAMAN KİMİN NE İDÜGÜ BELLİ OLMUYOR UÇAK DÜŞÜNCE HER KAFADAN BİR SES ÇIKTI.İRAN MEDENİ DÜNYA DÜZENİNE GEÇİP YERİNİ ALMALI.