E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Üç kriterde sektöre göre ucuz olan hisseler---

Üç kriterde sektöre göre ucuz olan hisseler

 Üç kriterde sektöre göre ucuz olan hisseler
29 Mart 2024 - 09:23 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım günlük bülteninde, "Hisselere kendi sektörleri içinde F/K, PD/DD ve FD/FAVÖK çarpanları üzerinden baktığımızda üç kriterde de sektöre göre ucuz olan hisseler ; KCHOL, SAHOL, THYAO, TCELL ve TOASO olarak karşımıza çıkmaktadır." denildi

Japonya’da Mart ayında çekirdek TÜFE’nın yıllık %2,4 artması ki bu yavaşlama demek ve fabrika üretiminin Şubat ayında %1,4’lük artış beklentisine karşın,  bir önceki aya göre beklenmedik bir şekilde %0,1 düşüş göstermesi, Japonya Merkez Bankası’nın radikal parasal teşvikten çıktıktan sonra faiz oranlarını ne kadar sürede tekrar artırabileceğine dair belirsizliği artırdı.

Ekonomideki bir takım zayıf işaretler, merkez bankasının bir sonraki faiz artırımını yavaşlatmasına neden olabilir ki bu da yatırımcılara yen satmaya devam etmeleri için bir bahane sunmasına imkân verir ve Japon yetkililerin para birimini desteklemek için piyasaya müdahale etmeleri yönündeki baskıyı devam ettirir. Yumuşak Japon enflasyonu ve güçlü ABD enflasyonunun çifte darbesi doları 152 yen’e kadar itebilir ve Japonya’nın kararlılığını test edebilir.

ABD ekonomisi dördüncü çeyrekte önceki tahminlerden daha hızlı büyüdü; bu büyüme, güçlü tüketici harcamaları ve fabrikalar ile sağlık tesisleri gibi konut dışı yapılara yapılan iş yatırımlarının da etkisiyle gerçekleşti.

Geçtiğimiz çeyrekte temel enflasyon baskılarının hafiflediğini de gösteren rapor, ABD merkez bankasının Haziran ayından itibaren faiz indirimine başlayacağı yönündeki beklentileri değiştirmedi. ABD’de dördüncü çeyrek GSYH’ye ilişkin üçüncü tahmininde, gayri safi yurt içi hasılanın geçen çeyrekte yıllık bazda %3,4 arttığını, daha önce bildirilen %3,2 oranından yukarı doğru revize edildiğini gördük.

ABD Merkez Bankası politika yapıcılarından Waller’ın faizleri düşürmek için acelesi olmadığını söylemesinin ardından dolar euro karşısında değer kazandı. 07:55 itibariyle ise son durum da dolar endeksi %0,12 artışla 104,55’e, euro ise %0,37 düşüşle 1,0786 dolara gerilemiş durumda.

MSCI’nın dünya çapındaki hisse senedi göstergesi  %0,01 puan düşerek (temelde hiçbir değişiklik olmadan) 782,93’e geriledi. Endeksin ilk çeyrekte yüzde 7’nin üzerinde kazanç kaydetmesi bekleniyor.

ABD Hazine tahvili getirileri, enflasyon verileri öncesinde hafif yükseliş kaydetti. Gösterge ABD 10 yıllık tahvil getirisi  %4,196’dan %4,206’ya yükseldi.

Petrol fiyatları, OPEC+’nın üretim kesintilerindeki seyrini sürdürmesi, Rusya’nın enerji altyapısına yönelik devam eden saldırılar ve ABD’deki azalan sondaj kulesi sayısının ham petrol arzını daraltması beklentisiyle ayı yükselişle kapattı. ABD ham petrolü %2,04 artışla varil başına 83,01 dolara ve brent  %1,64 artışla varil başına 87,5 dolara yükseldi.

Bugünün dünya piyasaları için ana olayı, Asya günü sona erdiğinde ve Avrupa’nın ve ABD hisse senedi ve tahvil piyasalarının çoğunun Paskalya nedeniyle kapalı olduğu zaman gelecek olan ABD PCE enflasyon verileri olacak.

BIST100 endeksinde hisselere kendi sektörleri içinde F/K, PD/DD ve FD/FAVÖK çarpanları üzerinden baktığımızda üç kriterde de sektöre göre ucuz olan hisseler ; KCHOL, SAHOL, THYAO, TCELL ve TOASO olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu 5 hisse de model ve izleme portföyümüzde yer almaktadır. Öne çıkardığımız iki hisse olarak THYAO ve TOASO’yu  verebiliriz.

Sabancı, 243 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı

 

Küresel piyasaların gözü Powell'da

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (29.03.2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)