E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUBS altında boğa piyasası bekliyor---

UBS altında boğa piyasası bekliyor

UBS altında boğa piyasası bekliyor
21 Eylül 2020 - 09:42 borsagundem.com

Küresel belirsizlikler ve negatif faiz ortamı altınının bu sene gerçekleşen rekor rallisini genişletebilir. UBS’ten Yeoh Choo Guan altının yükselen fiyatını koruyacağını öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yıl içerisinde yaklaşık %30 oranında değer kazanan altın İsviçre bankası UBS’e göre daha da fazla yükselebilir ve belirsizlikler devam ettiği sürece değerini koruyabilir.

UBS’in ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği) Bölgesi Küresel Borsalar Başkanı Yeoh Choo Guan CNBC’ye verdiği röportajda altının güçlü bir boğa piyasasında olduğu belirtti. Yeoh, “Fiyatların daha da yükselmesini bekliyoruz ve enteresan bir biçimde fiyatların beklenenden daha fazla yüksekte kalacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

UBS üst düzey yetkilisi bankanın gelecek yıl altının onsuna ilişkin beklentilerini 1.850 dolardan 2.100 dolara yükselttiğini açıkladı. Altının spot fiyatı 1951 dolar civarından alıcı buluyor. Bu fiyat yılın başından itibaren altının yaklaşık %29 oranında değer kazandığını gösteriyor.

Negatif faiz oranları ortamı ve ABD seçimleri gibi küresel belirsizliklerin oluştuğu dönem Yeoh’a göre yatırımcıların altın alımlarını arttırmasına sebep oluyor.

UBS yetkilisi, “Son zamanlarda hisse senetleri piyasasında bir gerileme var. İlginç olan, altının, sermayenin geri çekilmesine rağmen çok esnek olmasıydı. Bu durum alım desteğinin olduğunu gösteriyor” dedi.

Yeoh, “Hepsinin üzerinde altın oldukça cazip bir portföy çeşitlendirici. Bana kalırsa çok sayıda yatırımcı tahvillere ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarına yatırım yapıyor ve bazı segmentlerde baskı oluşması durumunda altın bunlara alternatif olarak görülüyor” sözlerini kaydetti.

Altının fiyatı artınca vatandaş gümüşe yöneldi

 

Petrol geçen haftaki ralli sonrası yatay

 

Suudi şirketlerden 11 milyar dolarlık petrokimya şirketi hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)