E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSuudi şirketlerden 11 milyar dolarlık petrokimya şirketi hamlesi---

Suudi şirketlerden 11 milyar dolarlık petrokimya şirketi hamlesi

Suudi şirketlerden 11 milyar dolarlık petrokimya şirketi hamlesi
20 Eylül 2020 - 16:49 borsagundem.com

Saudi Industrial Investment Group ve National Petrochemical Co., 11 milyar dolarlık varlığa sahip bir firma oluşturmak için birleşme görüşmelerine başladı

Saudi Industrial Investment Group ve National Petrochemical Co., Orta Doğulu enerji şirketlerini daha düşük petrol fiyatı ortamında değerlendirirken potansiyel olarak 11 milyar dolarlık varlığa sahip bir firma oluşturmak için birleşme görüşmelerine başladı.

Yapılan açıklamada, görüşmelerin henüz başlangıç ​​aşamasında olduğu ve herhangi bir anlaşmaya varılmadığı kaydedildi. Taraflardan Saudi Industrial, National Petrochemical'ın yüzde 50'sine sahip bulunuyor.

Olası birleşme, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdeki enerji şirketlerinin, düşük talep nedeniyle baskı altında olan bir pazarla rekabet edebilmek için faaliyetlerini yendien yapılandırmalarının bir sonucu olarak ortaya çıkıyor.

Suudi National Petrochemical Co., geçen yıl Sahara Petrochemical Company'yi satın almıştı. Suudi Aramco da yaklaşık 70 milyar dolarlık anlaşma karşılığında SABIC'ın (Suudi Arabistan Temel Endüstriler Kurumu) çoğunluk hisselerini satın almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)