E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye’yi zor günler mi bekliyor---

Türkiye’yi zor günler mi bekliyor

Türkiye’yi zor günler mi bekliyor
13 Ağustos 2015 - 18:06 borsagundem.com

Destek Menkul'den Emre Özgüven, Başbakan Davutoğlu’nun "Koalisyon yok" konuşması sonrası piyasaları Borsagundem.com’a yorumladı

BORSAGUNDEM.COM

Başbakan Davutoğlu bugün bir araya geldiği CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile 1.5 saatlik görüşme sonrası yaptığı açıklamada CHP ile bir koalisyon ihtimalinin olmadığını söyledi. Davutoğlu, MHP ile bir görüşme daha yapabileceklerini ama en büyük ihtimalin erken seçim olduğunu ifade etti. Görüşme bitiminde kulislere sızan “Koalisyon yok” sözleri piyasalarda deprem havası yarattı. Borsa çöktü, dolar fırladı. Peki, şimdi Başbakan’ın koalisyon hükümetine kapıları kapatan konuşmasının ardından piyasalarda neler olacak? Destek Menkul Araştırma Uzmanı Emre Özgüven piyasaları Borsagundem.com için yorumladı. İşte o çarpıcı görüş:
 
KUR ÜZERİNDE ETKİN ÖNLEMLER ALINMALI

“Bugün 8 Haziran sabahından sonra iç piyasada tanık olduğumuz en hareketli işlem günü olduğuna dair hepimiz hemfikiriz. Koalisyon görüşmeleri ile ilgili AK Parti ve CHP heyetleri arasında, 5 ayrı oturumda, yaklaşık 35 saat süren "istikşafi" görüşmeler bugün itibari ile sona ermiş bulunuyor. Bugün son olarak Ankara’da saat 14.00'te bir araya gelen heyetler yaklaşık 1.5 saat görüştü. Görüşmelerin sonuçsuz kaldığı, 3 ay içerisinde erken seçime gidileceği belirtiliyor.

Koalisyon görüşmeleri için 24 Ağustos’un son gün olduğu düşünüldüğünde, buna ilaveten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 45 günlük süreyi uzatmayacağını belirtmesi erken seçim olasılığının ne kadar güçlü bir ihtimal olduğunu tüm piyasa katılımcıların anlamasına neden olmuştu. Her ne kadar sınırlı da olsa olumlu beklentiler olsa da, hem AK Parti hem CHP tabanının çoğunluğunun, bir diğeriyle koalisyon fikrine şiddetle karşı olduğunu biliyorduk. Yine de tüm bu olumsuzluklara rağmen, uzlaşmacı bir hükümet kurulabilir ve en azından bu belirsizlik ortamının sonlandırılarak, yılın ikinci yarısı kayıpların telafi edildiği bir dönem olarak akıllarda kalabilirdi.

Peki şimdi piyasaları neler bekliyor? İlk olarak akıllara gelen; bu erken seçim süreci ve gittikçe uzayan belirsizlik dönemi önümüzdeki dönemde kur üzerinde rekor tazelemeleri şeklinde kendini gösterebilir. Diğer taraftan, gözler hiç şüphesiz TCMB’nin üzerinde olacaktır. Haftaya yapılacak toplantı daha fazla önem kazanırken, Başkan Erdem Başçı’nın 3. enflasyon raporunda belirttiği faiz politikasının operasyonel çerçevesini kademeli olarak sadeleştireceklerine yönelik atılacak adımlar da merakla beklenmektedir. Eğer kur üzerinde daha etkin önlemler alınmaz ise, iç ve dış piyasada aleyhimize işleyen bu süreçte çok daha zorlu günler görebiliriz. Çin’den art arda gelen devalüasyon haberleri, FED’den Eylül ayında gelmesi beklenen faiz artırım hamlesinin yanında iç piyasadaki belirsizliklerin de uzaması ile yıl sonuna dek olan dönemde son derece dramatik tablolar görmemize neden olabilir." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)