E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'nin kredi notu tehlikede!---

Türkiye'nin kredi notu tehlikede!

Türkiye'nin kredi notu tehlikede!
06 Mayıs 2016 - 12:58 borsagundem.com

BofAML, TCMB'nin güvercin duruşu, jeopolitik riskler ve anayasa değişikliği ile ilgili politik baskı nedeniyle Türkiye'de risklerin arttığını savundu

Bank of America Merrill Lynch (BofAML) dün yayınladığı raporda, TCMB'nin güvercin duruşu, jeopolitik riskler ve anayasa değişikliği ile ilgili politik baskı nedeniyle Türkiye'de risklerin arttığını savundu.

BofAML raporunda artan risklerin Türkiye'nin Moody's tarafından verilen yatırım yapılabilir düzeydeki notunu kaybetmesine neden olabileceği belirtilirken, Moody's kararından bağımsız olarak piyasanın Türkiye için daha yüksek risk primi talep edeceği belirtildi.

BofAML'den David Hauner ve diğer analistlerin kaleme aldığı raporda, TCMB'nin gecelik borç verme faizinde 50 baz puan indirim yapmasının beklendiği belirtildi. Bu indirimle birlikte ulaşılacak gecelik borç verme faizi seviyesinin, 2013'de Fed'in parasal genişlemeyi sonlandıracağına ilişkin açıklaması öncesinde çekirdek enflasyonun 25 baz puan altına kadar indirilen rekor düşük faiz seviyesinin de altında olacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIRIMLI06 Mayıs 2016 16:35

    Bİraz daha saçmalarsanız kabul etmek zorunda kalacağım ki faiz lobisi diye birşey var...Türkiye de riskler adamına göre mi artıp azalıyor.Çok değil bir hafta sonra aynı şeyi söylemeye devam edebilecekmisiniz bakalım.

  • cüneyt06 Mayıs 2016 16:35

    sonbaharda kasım gibi notlar iner

  • vatansever06 Mayıs 2016 15:29

    niye herkes borsa negatifken negatif aciklama yapar????

  • düşer06 Mayıs 2016 13:45

    tehlikede değil kesin düşecek. fen füd derken notumuz düşecek ve krize gireceğiz. anlayacağınız borsa ucuzladı diyerek alım yapmayın uzak durun.

  • kriz06 Mayıs 2016 13:40

    evet. başkandan ülkeyi çökertme planı devam ediyor.