E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin en pahalı arazisi Rize'de satışa çıkarıldı---

Türkiye'nin en pahalı arazisi Rize'de satışa çıkarıldı

Türkiye'nin en pahalı arazisi Rize'de satışa çıkarıldı
09 Mart 2020 - 13:35 borsagundem.com

Rize'nin Çayeli ilçesinde arsa fiyatları İstanbul Boğazı'ndaki yalı fiyatlarıyla yarışıyor. 300 metrelik arsa ve üzerindeki 2 katlı bina 5,5 milyon liraya satılıyor

Çayeli Belediyesine ait ilçe merkezindeki üzerinde 2 katlı iş yeri binasının bulunduğu 300 metrekare arsa 5 milyon 500 bin liraya ihale ile satışa çıkarıldı.

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, değeri yüksek arsa için Belediye Meclisinde uzun bir çalışmanın ardından karar aldıklarını belirtti.

Belediyenin önceki dönemden devam eden borçları bulunduğunu, gelir ve gider dengesizliği nedeniyle çalışma başlattıklarını kaydeden Çiftçi, 1 milyon lira gelir, 1,2 milyon lira gider olduğunu söyledi.

Bağımsız bir kuruluş ve Belediye Meclisinden katılımcılardan oluşan ekibin araziye ilişkin çalışma gerçekleştirdiğini aktaran Çiftçi, "Arazi gerçek değerini buldu. Bize göre malın değeri alıcı ve satıcı arasındaki talepten oluşur. Bir şeyin talibi varsa değeri vardır." dedi.

İhale sürecini 19 Mart olarak belirlediklerini bildiren Çiftçi, "Kapalı zarf usulü ihale olacak. Talebi oluşan insanlar belediyeye müracaat edecekler. Fiyatı aslında teklif verenler belirleyecek." diye konuştu.

Çayeli'nin toprağının değerli olduğunu işaret eden Çiftçi, "Biz buralar için ucuz veya pahalı diyemeyiz. Komisyon belirlemiş. Bağımsız bir kuruluş çalışma yapmış. Ortak bir karar alınmış. Gerçek fiyatı piyasa belirleyecek. Biz de buradan gelecek olan parayla daha önceden gelen borcu ödeyeceğiz. Tek amacımız bu. Gayrimenkulü satarken üzülüyoruz. Şehrin en değerli yeri burası." ifadelerini kullandı.

Rize'deki arsaları İstanbul ile kıyaslamanın doğru olmayacağını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

"İmara açık alan konusunda sıkıntımız var. İmarlı alanlar yapıya dönüşmüş. Proje yapmak isteseniz ulaşabileceğiniz çok alan yok. Yaklaşık 15 kilometre uzakta havalimanı yapılıyor. Burada turizm yatırımları yapılacak. Turizm yatırımlarının da ilgi göreni deniz manzaralı olanıdır. Bu açıdan bir turizm yatırımı, geleceğe dönük düşünülebilir. Çok güzel bir otel ortaya çıkabilir. Bizde şehrin kalkınmasını istiyoruz. Bu alanı 55 yıldır aynı kişiler kullanıyor. Çok cüzi miktarlarda 287 lira belediyeye kira veriyorlar. 55 yıldır ödedikleri kiranın toplamı 97 bin lira bile yapmıyor. Bu kadar değerli bir yeri bizim amacımız satıp hemşehrilerimizin yatırım yapması. Burayı bir önceki belediyemiz güzelleştirdi. Biz de burada yeni yatırım ile çevreye güzellik katmasını istiyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Obala09 Mart 2020 21:46

    Rizelileri baya zengin oldu bu iktidar döneminde. Çayeli zaten kimin yeri belli. Parayı harcayacak yer bulamıyorlar baksana

  • Rizeli 10 Mart 2020 02:13

    Rizenin tarihine bak öyle konuş . Bu iktidar dönemiymiş. Boş yapma. Buranın zenginlik tarihi 100 yildan fazlasina dayanıyor. Laf olsun diye konuşmuşsun.

  • Sedat09 Mart 2020 19:29

    Az bile o fiyat kapalıçarşıda 15 m2 11 milyona satışa çıktı. Bir futbolcu transfer parası.10 senede alan için kendini amorti eder.alt işyerini bankaya kiralasin.

  • .....09 Mart 2020 22:10

    10 sene de öyle mi yani ay da yaklaşık 45 bin lira kira geliri diyorsun.. Ankara çukurambar da 300 m2 yerin kirası o kadar değil... Ha bir de kapalı çarşı ile kıyaslıyorsun. Yazabiliyorsun ama okuman yok herhal. Başkan 55 yıl dır aynı kiracılar var ve toplam da ödedikleri kira 97 bin lira bile etmiyor diyorrrrr.. Sen harcanıyorsun sedatttt seni gelir politikaları başkanı yapmaları lazım....

  • ......09 Mart 2020 14:06

     Yoksa arazinin altında paladyum madeni mi var da o kadar değerli.  Karadeniz müteahhitliği ile hesaplayalım. Üstündeki 2 katlı binayı yıktık, en fazla 10 katlı iki daire üzeri apartmanı diktik. Zemin kata 2 dükkan yapıştırdık. (18 daire+2 dükkan) Binanın inşaat yapım maliyeti 3-3,5 milyon TL.  Arsa maliyeti 5,5 milyon TL etti mi sana 9 milyon TL. 2 dükkanı taş patlasın 2 milyona sattın. 18 daireden de 6.5 milyon geldi diyelim etti sana 8.5 milyon. 0.5 milyon zarardasın o kadar zaman kaybı ile koyduğun sermayenin  o süreçte ki tüfe/üfe oranında kaybı da cabası. (Hepsi hayal ürünü hesaplardır.)  Karadeniz fıkrası.

  • Vatandaş10 Mart 2020 20:46

    Devletin malı deniz... hesabı orası. O konumda, o büyüklükteki özel bir mülkün kşradına da Bi bak istersen çayelinde

  • Okie Dokie09 Mart 2020 13:56

    Bana pek mantıklı gelmedi bu fahiş fiyatlar. Kara para aklanıyor olabilir.

  • Mahallenin Delisi09 Mart 2020 13:44

    O parayı nerede kazandınız da 300 m2 toprağa verebiliyorsunuz?