E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Trump'a anında tepki---

Türkiye'den Trump'a anında tepki

Türkiye'den Trump'a anında tepki
14 Ocak 2019 - 03:49 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Trump'ın "Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz" sözlerine sert tepki gösterdi. Kalın, "Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır. Onlara karşı savaşmayı sürdüreceğiz" dedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye ilişkin küstah tehditine sert tepki gösterdi.

Trump'ın skandal, "Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz" sözlerine yanıt veren Kalın, twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Teröristler sizin müttefikiniz olamaz. Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır. Türkiye, ABD'den iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı onurlandırmasını ve bu durumun teröristlerin propagandasıyla gölgelenmesini istememektedir. DAEŞ, PKK, PYD ve YPG arasında hiç bir fark yoktur. Onlara karşı savaşmayı sürdüreceğiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilader14 Ocak 2019 14:31

    yorumlarda, abdye kafa tutmanin hayalci bir borus oldugunu savunanlar var, onlara sesleniyorum. arkadaslar, abd dediginiz kisi gruplarina bir bakarsaniz, tek basina hirlayani goremezsiniz. grup ve guclu gorunurlerse dalarlar. yani kopek surusu gibi dusunun, hirlar ve ustune gidersen kacar. ama grup ve buyuk gorunuyorsa kacmaz. ayrica daima tasmasi vardir "!". Yani mantik, politika, teknoloji, ekonomi alaninda bizden cok iyi gorunebilirler. sanmayin ki; bizden her konuda iyiler. onlar sadece ve sadece grup halinde, hareket etmeyi prensip edinmisler. grup olmanin tek sarti, her sese kulak vermektir. cirtlak sesler varsa onlari bile dinlemek ve uyumun cozumunu bulmaktir. grup olabilmek icin usenmeden usanmadan mutlaka ugrasip bir cozum yolu bulurlar. bu nedenle grup olmayi basarabiliyorlar ve birliklerinden kuvvet doguyor. Biz bunu bir tek savasirken hatirliyoruz, birde bir zamanlar imece'miz vardi, keske halen olsaydi. 

  • .)14 Ocak 2019 18:29

    tek taraflı analiz. biz süper gün, onlar gariban ABD ...sen libya liderine, afganistana,ıraka,suriyeye anlat ABD yi kesin danışman yaparlar seni :D yazdıgın pc,kulladığın internet,konuştugun telefon,kullandıgın windows programı hatta yazdıgın Q kalavye bile ABD malı okadark da kucuk görme abdyi...

  • cemalettin uncuoğlu14 Ocak 2019 12:55

    bence Trupm sizofranik bir ruh hastası  olduğunu düşünüyorum.abd bunu tedavi edebilecek doktor yok adam aynen deli gibi hareket ediyor.gönderin bize biz onu yıkıyıp yağlayalım iyi edelim.

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ14 Ocak 2019 12:38

    Türkiye üst üste atılım yapınca abd rahatsız oldu.çünkü abd nin dünya da tek başına bela olacak ülke Türkiye.kenevir ektiğimiz zaman abd den kağıttan bir çok şeyi artık abd den ithal etmeyeceğiz.şimdi korku sardı.madem Türk askeri suriye ye dayandı o zaman savaş bizimle.savaşamaz.bunlar korkak ve adi bir devlet bunlarında sonu gelecek ama ALLAH bilir.artık ok yaydan çıkmıştır.ne yapıp yapıp atom bombasından diğer tüm askeri araçları acilen ülkemizde üretmemiz.sanayi ye çok çok önem vermemiz gerekmektedir.

  • Yorum14 Ocak 2019 11:44

    Abd lafını duymak istemiyorum türkiyede

  • Yorum14 Ocak 2019 11:28

    Kalın veya türkiye anlamadığı bazı noktalar var abd türkiyenin ortağı değil dünyada hiçbir ülkenin ortağı değil avrupa dahil onlar için çıkarlar var

  • ...GNÇLK14 Ocak 2019 11:13

    borsada bir laf vardır.. hisse senedini alırken kazanırsın diye... gerektiğindede stoplost yaparsın diye.. şimdi suriyede, terör örgütleri yapılanması kabul edilebilir deil. bizim sorunumuz silahlı terör örgütleridir. Bir tweet resmi açıklama kaBul edilemez. devlet stratejileri reel olandır. Bu tweet kişisel, ABD nin resmi açıklaması deildir. Reel olan ise orada en büyük güç TSK dır. Ülke güvenliği için gereğini anında yapacaktır. ABD bizlere reel adım atarsa, incirlik olsun, nato olsun, ortak ilişkiler olsun, tüm olacak olumsuzluklarda karşımıza olacak bir düşman olur. TSK ordaki terör örgütlerini sıfırlar, ise ABD nin orta doğuda tek gücü israil kalacaktır.TSK O BAKIMDAN ORAYI SIFIRLAR DİBİNE İNERSE, ABD BUGUN YARIN RUSYA VE İRAN A KARŞI, TSK VE NATOYLA UZLAŞMAK ZORUNDA KALACAK. IRAK DA TEK BAŞINA DEILDI ABD ,SURİYEYE TEK GİRDİ ABD ÇIKMAK ZORUNDA KALDI...

  • seçmen14 Ocak 2019 11:11

    siz kendinizi ne kadar dev aynasında görürseniz görün, gücünüz süper güçlerin size uygun gördüğüyle sınırlıdır. bu yüzden dış politika, diplomasi akıl  yoluyla ve diplomatik zekayla yürütülmelidir, bağırmanız çağırmanız kimsenin umrunda değil, belki kendi seçmenlerinizi coşturabilirsiniz hepsi bu.. bakın trampın bir hapşırması doların hemen ateşini körüklüyor.. iflas etmiş dış politikanızla ve suriye konusundaki baştan beri yanlış tutumunuzla başarıya ulaşamazsınız.

  • broker14 Ocak 2019 10:55

    köprü- ayı- dayıyı unutmayalım, ülkemiz zarar görmesin

  • ALAATTİN CAMGÖZ14 Ocak 2019 10:21

    ABD bize bir halt yapamaz.korkmayın fakat böyle oyunlara da gelmemek lazım.it dalaşına gerek yoktur.trump zaten itin önde gideni.ekonomik ve sanayi olarak çok çok güçlenir isek bir daha kimse bizi tehdit edemez.

  • Ops545414 Ocak 2019 07:07

    Karşılıklı atışmaları bırakmak lazım ekonomiyi düşünün gaza gelmeyin binlerce insanlar yatırım yapıyor.