E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'den Malezya'ya rekor sukuk ihracı---

Türkiye'den Malezya'ya rekor sukuk ihracı

Türkiye'den Malezya'ya rekor sukuk ihracı
03 Aralık 2014 - 19:53 borsagundem.com

SPK Haftalık Bülteni'nde KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş.'nin sukukuna onay çıktı

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültende yer alan bilgilere göre Türkiye'den Malezya'ya sukuk ihracı yapılacak. 
KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş. 2 milyar Malezya ringiti veya muadili para tutarı oranında sukuk ihracında bulunacak. Bu tutar Türk Lirası'na çevrildiğinde ise 1.3 milyar TL'ye ulaşıyor.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş. hakkında

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş., Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ nın izni ile 3 Eylül 2013 tarihinde kurularak, ticaret siciline tescil edilmiştir. Türkiye’de sukuk ve kira sertifikaları alanında bir çok ilke imza atan Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Banka’nın ve müşterilerinin kaynak kuruluş/fon kullanıcısı olarak yer alacağı kira sertifikası ihraçlarını gerçekleştirmek üzere KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş.’yi kurmuştur. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Future04 Aralık 2014 00:33

    Borsadaki şirketler derinleştirilip malezya singapur honkong endonezya gibi fnansal olarak güçlü uzakdoğu ülkelerine hisse ihrac edlerek buyuk fonlar sağlanabilinir. Öncelikle aynı grup içindeki irili ufaklı şirketler birleştirilip derin buyuk şirketler haline getirilmeli.