E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Libya'ya yardım eli---

Türkiye'den Libya'ya yardım eli

Türkiye'den Libya'ya yardım eli
12 Eylül 2023 - 01:12 borsagundem.com

Türkiye, Libya'da yaşanan sel felaketi dolayısıyla içerisinde insani yardım malzemeleri ve kurtarma ekibinin olduğu 3 uçağı Libya'ya gönderdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 'Türkiye, kardeş Libya'nın yanındadır' ifadeleri kullanıldı

Dışişleri Bakanlığı Libya'da meydana gelen sel felaketi sonrası Libya’ya destek ve yardım çalışmalarının aralıksız sürdüğünü duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada Libya'ya insani yardım ve arama-kurtarma ekibi içeren üç uçak gönderildiğini belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da meydana gelen kasırga nedeniyle oluşan sel felaketine destek ve yardım sağlanması çalışmaları kapsamında, insani yardım ve arama-kurtarma ekibi içeren 3 uçak gönderileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Libya'da meydana gelen kasırga nedeniyle, kardeş Libya'ya destek ve yardım sağlanmasına yönelik çalışmalarımıza ilgili kurumlarımızla eşgüdüm içerisinde ara vermeksizin devam ediyoruz. Bu çerçevede, Bakanlığımız koordinasyonuyla Libya'ya insani yardım ve arama-kurtarma ekibi içeren üç uçak gönderiyoruz. Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu zor gününde de dost ve kardeş Libya'nın yanındadır ve her türlü desteği sağlamaya hazırdır."

 

Libya, uluslararası yardım çağrısı yaptı

 

Bakan Fidan'dan Libya ile yakın temas

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)