E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Hatay tepkisi: Hadsizlik---

Türkiye'den Hatay tepkisi: Hadsizlik

Türkiye'den Hatay tepkisi: Hadsizlik
02 Aralık 2021 - 19:19 borsagundem.com

Suriye'nin "Hatay'ın Türkiye'nin eline kalmaması ve geri alınması için mümkün olan her şeyin yapılacağı" ifadelerine Türkiye'den çok sert tepki geldi. Yapılan açıklamada, "Hadsiz ve hukuksuz açıklamayı şiddetle reddediyoruz." denildi

Hatay'ın anavatana katılmasının üzerinden tam 82 yıl geçti. Başta Suriye olmak üzere dünya ülkelerinin Orta Doğu coğrafyası üzerindeki hayalleri devam ederken, Suriye tarafından yayınlanan bir bildiri büyük tepki çekti. Suriye Halk Meclisi, Hatay'ın Suriye toprağı olduğunu öne sürerek Türkiye'yi tehdit etti.

"HATAY'IN GERİ ALINMASI İÇİN HER ŞEY YAPILACAK"

Açıklamada, "Hatay'ın Türkiye'nin eline kalmaması ve geri alınması için mümkün olan her şeyin yapılacağı" belirtilirken dönemin Fransız mandasının, 2'nci Dünya Savaşı'nda Türkiye'yle müttefiklik kurmak için Hatay'ı rüşvet olarak verdiği öne sürüldü.

"HADSİZ AÇIKLAMAYI REDDEDİYORUZ"

Suriye Parlementosu'nun bu bildirisine Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Suriye halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen, demokratik meşruiyetten yoksun Halk Meclisi'nin ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddediyoruz. Bu tarz açıklamalar, kendi halkına yıllardır zulmeden, yüzbinlerce masumun ölümünden ve milyonlarcasının yerlerinden yurtlarından edilmesinden sorumlu bir rejimin içinden çıkamadığı hezeyanın bir başka tezahürüdür. Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de, vatan topraklarına göz diken alçakça emellere ve milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına sahiptir." denildi.

Suriyeli Kürtlerden YPG protestosu

 

Rus askerlerden Suriye'de sınır devriyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)02 Aralık 2021 20:59

    Esad kardeşimiz 10 milyar USD ile gelsin helebi... sonra konuşuruz... Alsın Turkıyeden x bankasını, zatne çiftçi hacizli bankalar takır takır tarlalara haci yapıyor.. hoooppp ne oldu ? banka alınca otomatıkman tarlalara knmuş olacak...Paradan konuş Esad gardaşım :D para ver olalaım gardaşdan yakın kardeşim : ))) 

  • Uzay02 Aralık 2021 20:55

    Avrupa ve Amerika yıllardan beridir Türkiye'ye düşmanlık hainlik eden hain pkkya ypgye işide fetöye destek vermekte.Bizi yöneten beyefendilerin yapması gerek şu sanayide tarımda teknolojide üretim yapanlara adam gibi bir destek verip üretimi hızlandırmamız şart.Önümüzde bir iklim krizi var acilen tarıma destek şart planlama yapılmalı.Şu anda bize dışarıdan gıda veren ülkeler gün gelecek para vermemize rağmen gıda vermeyecekler.Artık geç olmadan bir yol almamız şart bu işin şakası yok.

  • KY02 Aralık 2021 20:49

    Halep Misakımilli sınırşarı içerisinde Türk şehridir.Suriyeden temelli şekilde alınmalıdır.Meckis kararı ile Türkiye'nin 82 ili olarak Türkiye'ye katılmalıdır.

  • Tavuklar sizi02 Aralık 2021 20:41

    Lafla olsaydı biZde nereleri alırdık yiyorsa gelin alın hırbolar.

  • azmi02 Aralık 2021 20:27

    Tepki , geçici olarak kabul ettiğimiz Suriyeli sığınmacıların geri gönderilmeye başlanmasıyla olur. Lafla değil. Suriyeli iş adamı ,ülkemde bana dayılandı ' sıkıysa geri göndersinler ' dedi. Hani yetkililerden tepki. Tık yok. Çoğaldıkça çoğalıyorlar, bulundukları yerdeki yerlileri terke zorladıkları zamanlar geldiğinde de mi kınama yapacağız :(  :(  :(  :( 

  • deniz 02 Aralık 2021 19:56

    al bak işte besle kargayı oysun gözünü türkün türkden başka dostu yoktur bunu kabullenin artık hiç kimseye yardım etmiceksin hele,hele bu arap milletine kesinlikle karnı doydumu seni arkandan hançerler öyle millet bunlar 

  • VS02 Aralık 2021 19:36

    Ulan lavuklar elinizde var olan şehirleri teröristler kullanıyor siz hayal peşinde koşuyorsunuz