E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den 7.bölge resti!---

Türkiye'den 7.bölge resti!

Türkiye'den 7.bölge resti!
05 Ekim 2019 - 16:13 borsagundem.com

Yavuz sondaj gemisi, Akdeniz’de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) yabancı şirketlere haksız yere arama ruhsatı verdiği 7. parsele demirledi. Yaşanan gelişme sonrası Rumlardan tehdit mesajları geldi.

Kıbrıs'ta Karpaz bölgesi açıklarındaki sondaj çalışmalarını tamamladıktan sonra Mersin'e giden Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)'ya ait Yavuz sondaj gemisi önceki gün yeniden Doğu Akdeniz'e açıldı.

Akşam'ın bir haberine göre, geminin 7. parsel olarak bilinen bölgede demirlemesi Rum tarafının tepkisini çekti. Rumların İtalyan ENI ve Fransız Total şirketlerine hidrokarbon arama için ruhsat verdiği bölge, KKTC ile GKRY arasında kıta sahanlığı bakımından ihtilaflı bir konumda. Rum yönetimi, Türkiye'yi yasa dışı bir adım atmakla suçlayan bir açıklama yayımladı. Yavuz sondaj gemisinde çalışanları 'faaliyetlerini sona erdirmediği takdirde uluslararası tutuklama kararı çıkarmakla' tehdit eden Rum yönetimi, kendi provokatif ve yasa dışı arama faaliyetlerini görmezden gelerek "Zorbalık taktikleri bir asır önce sona erdi. Türkiye AB'nin aldığı kararları çiğneyerek ve uluslararası meşruiyetten uzaklaşarak giriştiği provokasyonun sonuçlarına katlanacaktır" dedi. Sondaj gemisi önceki gün sabah saatlerinde Kıbrıs'ın 51 deniz mili açığına demirleyerek beklemeye başladı.

7 EKİM'DE BAŞLIYOR

Rum tarafının açıklamalarının ardından bir açıklama da Dışişleri Bakanlığından geldi. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Çağatay Erciyes, Yavuz sondaj gemisinin 7 Ekim'de Kıbrıs adasının güneyinde sondaja başlayacağını açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, Yavuz sondaj gemisinin, Akdeniz'de arama faaliyetlerine devam etmek üzere Güzelyurt-1 kuyusuna doğru ilerlediğini bildirdi. Öte yandan Oruç Reis sismik araştırma gemisi de ikmal ve bakım için Antalya'ya geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emrullah dilsiz06 Ekim 2019 15:29

     :)  ;) 

  • Semiz Kobalt06 Ekim 2019 14:45

    abd, fransa ingiltere li şirketler gelip bizim topraklarımızda petrol ve doğalgaz arayacaklar bize kafa tutacaklar.varmı böyle iş arkadaş.bizde gidip sizin topraklarınızda petrol arayalım bakalım.

  • Sebati Simez06 Ekim 2019 14:43

    cumhuriyet kurulduktan sonra akdeniz ve eğe bölgesindeki bütün adaları masada tek tek savaşmadan vermiş yunanlılara demişki nasıl olsa bir gün yine gider alırız.üçübün beşini verirler bize.

  • Tarkan06 Ekim 2019 13:56

    Bunlar doğalgaz olayında dırdır ettikçe sınır kapılarından günlük 5-10 bin mülteciyi görmemezden gelin. İade gelenleri almayın. Bunlar mülteci kriziyle uğraşırken hakkımız olan doğalgaza çökün gitsin.

  • ....06 Ekim 2019 10:29

    korkma, Atalarını örnek al. KARAOĞLAN çekti kılıcı, sürdü orduyu, taa KKTC topraklarımıza kadar... Bügünleri görmüş ki oraları gerialmış türk topana katmış...Şimdi korkaklık etmez millete yakışmaz... gereği ve yapılması gereken belli, sen yapamıyorsan , sıranı sal yapacak KARAOĞLANLAR çıakcaktır. asil kan akıyor durmadan yürekte... kime frenleyemez...

  • Uyumsuz06 Ekim 2019 09:01

    Akdeniz de devletimizin hakları sonuna kadar savunulmalı. Akdeniz ile hiç sınırı ve hakkı olmayan üç beş sırtlan ülke bizim haklarımızı savunmamızı yasa dışı göstermeye çalışarak bizi hakkımız olandan vazgeciremez. Biz bu ortaçağ dan kalan haçlı zihniyetine bin yıl boyun eğmedik şimdi mi eğeceğiz. Halkımız olanı ite köpeğe yedirmeyiz.

  • Süleyman Kırpak05 Ekim 2019 17:45

    sizin kralınız abd onlar gelsin bakalım.

  • BORSACI 05 Ekim 2019 17:13

     RUM AHMAKLARI SADECE KENDİLERİNDE PARA YİYECEK AGIZ VAR AMA TÜRKTE PARA YİYECEK AGIZ YOK DEDİGİ SÜRECE KENDİNİ BİTİRECEKDİR .