E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye sorusuna Pentagon ne yanıt verdi? S-400'de çifte standart---

Türkiye sorusuna Pentagon ne yanıt verdi? S-400'de çifte standart

Türkiye sorusuna Pentagon ne yanıt verdi? S-400'de çifte standart
21 Haziran 2023 - 11:16 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Singh, ABD'nin, Türkiye ve Hindistan'ın S-400 satın almasına karşı sergilediği ayrı tutuma ilişkin soruya, "Ortada iki farklı ve çok farklı durum olduğunu düşünüyorum." yanıtını verdi.

Türkiye ile ABD arasında S-400 çıkmazı devam ederken, ABD'nin bu konudaki tutumunu ortaya koyan bir olay yaşandı. Pentagon'da düzenlenen günlük basın toplantısında, bir gazeteci, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh'e "ABD, Türkiye'ye karşı S-400'leri aldığı için birtakım adımlar atarken, bunu Hindistan'a karşı atmadı. İki farklı ülkeye karşı neden iki farklı tutum sergilendiği konusunda biraz konuşabilir misiniz?" sorusunu yöneltti.

Singh ise tüm müttefik ve ortaklarını, Rusya ile çalışmaktan kaçınmaya teşvik ettiklerini ve buna Hindistan ve Türkiye'nin de dahil olduğunu belirterek, "Ortada iki farklı ve çok farklı durum olduğunu düşünüyorum. Hindistan'a gelince, onların ekipmanlarını çeşitlendirmesine ve bunlarla entegre olma kabiliyetimize de güveniyoruz. " ifadesini kullandı.

Batılı ülkelerden Hindistan'a S-400 ve Rus petrolü konusunda ayrıcalık

Rusya, Hindistan ile savunma işbirliklerini ortak girişimlerle güçlendirirken, S-400 füze sistemlerini de 15 Eylül 2022'de teslim etmişti.

ABD ise Rusya ile Hindistan arasındaki S-400 tedarikine rağmen, Türkiye'ye karşı uyguladığı ABD Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası'nı (CAATSA), Yeni Delhi yönetimine karşı devreye almamıştı.

Hindistan'ın Rusya ile 2019'da yaptığı ve 2025'te teslim edilmesi planlanan 3 milyar dolarlık Akula tipi denizaltı anlaşması da bulunuyor.

Öte yandan Avrupa Birliği (AB), yaptırım uyguladığı Rus petrolünün en büyük alıcısı konumuna gelen Hindistan'dan rafine petrol ürünleri alımını rekor seviyede artırdı. Bu durum, Avrupa'nın Rusya'ya enerji yaptırımları uygularken, ambargoları Hindistan üzerinden aştığı eleştirilerine neden oldu. Ancak ABD yönetimi, bu konudaki sessizliğini koruyor.

S-400 anlaşmasına ABD'den ilk tepki

 

Rus medyasına göre ikinci S-400'ler geliyor

 

Bakan Akar'dan F-16 ve S-400 açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN21 Haziran 2023 16:14

    Bunlara anladıkları dilden yanıt verilmesi lazım onun için ekonomik silah sanayi sanayi de güçlü olacaksın yoksa seninle kedinin fade ile oynadığı gibi oynarlar ama bunların da üstesinden geleceğiz.

  • Mucise Reis : )21 Haziran 2023 21:36

    günaydın diyoruz. Bir koyun uyandı 25 yıl sonunda :D Selamın aleyküm... onun için İmamhatipler açılmalı bol bol dini eğitim veren kuran kursları açılmalı. böylece dualar ile f35 ler düşecek, soket duaları yaparak düşman silah sistemleri iptal edilecek. önce din lazım. sanayi  oalcak ise neden bol bol imamhatipliler yetiştirilmeye gayret ediliyor ? :D  nufus 85 milyon eksik imam iseokul aç. eksik sanayi ise okul aç, eksik eğtimsizlikse bol bol eğitim seferberliği yap. koca kafan aldımı sonunda Ahmat :D Telekom sat, tekel sat,  seka sat, şeker fabrika sat, bankaları el koydukları arsalar binalar binler m2 tarlalar ile gavura sat.. 25 yıl sonra kafan bassın ve ilim bilim diye nutuk at :D

  • VERİ21 Haziran 2023 13:23

    amerika ve avrupa Türkiyedeki düzenden memnun,çünkü biz onların göçmen deposuyuz...

  • baran21 Haziran 2023 13:20

    Soytarı muhalefet birbirlerine düştüğü için Amerika ve Pentagon yalnız kalmış görünüyor.  Bu soytarılar Türkiye barıştıracağız derken her türlü ayrılığı körüklemekten geri durmayıp Türkiye yi sömürge devleti haline getirmek istediklerini  üstü kapalı olarak beyan etmiş oluyorlardı. Tabi karakterleri gereği Türkiye yi düşürmek istedikleri duruma kendileri düştüler. Fırsatını bulsalar birbirlerinin kafasını gözünü kıracaklar.

  • ...21 Haziran 2023 18:34

    Abd ye para ver ucak slma.rusyadan fuze al kullanama.

  • Turkogluturk21 Haziran 2023 18:33

    Hadi oradan yunanda abd de hatta ab de secimde tercihleri akp idi.sarikafa ne demusti unuttunmu.kardaktan bir gecede atilan yunan suan adalarda.ab uc kurus karsiligi gocmenleri sana baktiriyor.