E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ile ABD Rakka için anlaştı---

Türkiye ile ABD Rakka için anlaştı

Türkiye ile ABD Rakka için anlaştı
07 Kasım 2016 - 17:38 borsagundem.com

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford:Rakka’nın kurtarılması ve uzun vadeli planda Türkiye ile birlikteyiz

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye ile ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun, Rakka'nın kurtarılması, elde tutulması ve yönetilmesine dönük uzun vadeli planda birlikte çalışacaklarını bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) internet sitesinde yer alan habere göre, iki genelkurmay başkanı, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'a karşı yürütülecek işbirliğine dair uzun vadeli bir plan ele aldı.

Haberde Dunford'un şu sözlerine yer verildi:

"Koalisyon ve Türkiye, Rakka'nın ele geçirilmesi, elde tutulması ve yönetilmesi için uzun vadeli bir plan üzerinde birlikte çalışacak."

"Görüşme, uluslararası koalisyonun, Rakka’nın ele geçirilmesi aşamasına Türkiye ve Türkiye’nin ABD’nin planları hakkındaki perspektifi dahil edilmeden ilerlenmeyeceği yönündeki uzun vadeli sözünü pekiştirdi" denilen haberde; Dunford'un, “Türkler, bunu yapacak doğru güçleri belirlemede yardımcı olacak” ifadesini kullandığı aktarıldı.

ANKARA'DA GÖREV YAPACAK

Söz konusu habere göre, görüşmede ayrıca, Ankara'daki Genelkurmay Kararaghı’nda ABD’li üst düzey bir subayın görevlendirilmesi kararlaştırıldı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel’e rapor verecek olan bu subayın, DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlar için sağlanacak irtibat konusunda rol alacağı açıklandı. Dunford’un, “Bu konuda Türk müttefiklerimizle tamamen şeffaf olmak istiyoruz” dediği de belirtildi.

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan Orgeneral Akar'a ziyaret

 

Rakka operasyonunun adı "Fırat'ın Gazabı"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • başkent07 Kasım 2016 23:56

    bunlar evirip çevirmeyi 5 altı koldan bi öyle deyip bi böyle demeye sürekli karar değiştirip oynatmayı seven bir ülke topu sürekli birbirlerine atıp sektiriyor fırsatı bulunca gol atıyor. ne satıyor abi minare gölgesi davul tozu

  • eyyp197807 Kasım 2016 18:52

    SEVİNÇTE GÖBEK ATACAK HALE DÜŞTÜK....

  • Cüneyt Özdemir 07 Kasım 2016 18:51

    Siz asla Türkiye nin yanında olmadınız ne varki bunu anlayacak beyin lazım baştakiler de oda yok....

  • Miharbi07 Kasım 2016 18:29

    Hiç te Rakka için gelmişe benzemiyorsun Yanki.Senin derdin, Türk ordusunun Telafer, Münbiç ve El-Bab'a girişini engellemek. Bunun için aba altından sopa bile göstermek istemişsindir, ama nafile.

  • vatansever07 Kasım 2016 18:14

    Genelkurmay,a ajan geliyor

  • VATANDAŞ RIZA.07 Kasım 2016 18:01

    Uzun vadeli yanımdasınız ama neden FETÖ Şerefsizini bizlere teslim etmiyorsunuz ALLAH,tan dilerim ABD letlerinide karıştır ozaman anlarsınız belkide keşke teslim etseydikte bunlar başımıza gelmeseydi dersiniz.