E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye evde kalıyor---

Türkiye evde kalıyor

Türkiye evde kalıyor
29 Mart 2020 - 14:04 borsagundem.com

Korona virüsle mücadele kapsamında vatandaşların girişine kapatılan terminaller, piknik alanları ve sahiller bomboş kaldı.

İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan ek genelgeyle şehirler arası otobüs seferlerinin valiliklerin iznine bağlanması ve son seferlerin dün 17.00 itibarıyla sonlandırılması kararının ardından denetimler artırılırken, büyükşehirlerde ve tatil yerlerinde parklar ve piknik alanları da sessizliğe büründü.

İstanbul Anadolu Yakası’ndaki Harem Otogar İşletmesi, faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. Üsküdar Belediyesine bağlı Harem Otogarında 220 acenteye bağlı 80 yazıhane bulunuyor.

Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bazı seferlerin birleştirildiği, birçok seferin de getirilen sınırlandırmadan dolayı iptal edildiği öğrenildi.

Edirne’de tren seferlerinin durdurulması nedeniyle Edirne Garı da kapatıldı.

Geçtiğimiz pazar günü balık tutan ve spor yapan vatandaşların akın ettiği sahiller, bu pazar boş kaldı. Spor amaçlı dışarı çıkan birkaç kişinin dışında yasaklara bu kez riayet eden vatandaşlar, geçtiğimiz haftanın aksine Arnavutköy Sahili ve Galata Köprüsü'ne akın etmedi.

İBB trafik yoğunluk haritasına göre geçen pazar yüzde 13 olan yoğunluğun ise bu hafta yüzde 9'a gerilediği görüldü.

Türkiye’nin gözde tatil yerleri Bodrum ve Marmaris’te de sahil, yürüyüş yolu ve plajlar tam bir sessizliğe gömüldü.

‘Evde kal’ çağrısını dikkate alan İzmirlilerin hafta sonlarını değerlendirmek için tercih ettiği piknik alanları da en boş günlerinden birini yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ankara 29 Mart 2020 19:59

    Allahım herkes yardım et. Devletimiz ve miiletizi korusun Allah'a emanet ol

  • İstanbul 29 Mart 2020 19:49

    Sayın milletvekilleri ve beledıye baskanları ve zenğinler bu dunya bos sızler herğun et yıyen biz fakirler ay birgun yesın milletvekil maas öğretmen maaşı kadar olsun beledıye baskan maas asğari 3kat olsun huzur hakkı iptal Allah'a emanet ol Allah devletimizin ve miiletizi korusun fazla paraya onem vermeyelim

  • Türk.29 Mart 2020 14:34

    Çin putperest Amerika hristiyan Avrupa hristiyan Rusya hristiyan . Dünyayı bunlar yönetiyor bir tane bile İslâm şeriatı ile yönetilen devlet ve millet yok fakat bütün suç müslümanlarin. Allah başınızdan belayı eksik etmesin masumları korusun.

  • çomar29 Mart 2020 15:02

    Allah varsa niye sessiz islam dediğin din doğma fikirlerden ibaret ilim ve bilime ters. ilmi bilmi aklı ve mantığı reddeden dinle mi dünya güzelleşecek çok komiksin tek kurtuluş akıl ve bilimde. Akıl ve bilim dinden üstündür.

  • ,,,,,29 Mart 2020 14:34

    Ne sporuymuş o birkaç kişinin yaptığı, olsa olsa zevzeklik sporudur, şaklabanlık.

  • Türk.30 Mart 2020 04:42

    İnsan Kendisini hiç şüphesiz bir katre sudan yarattığımızı Gormedimide şimdi o apaçık bir düşman olmaya kalkismada. Yasin suresi 77. Ayet. İyi oku bak orda ne diyor senin durumunu söylüyor yüce Allah. İyice oku ilim bilim nasıl olmuş. İnsanı nasıl yaratmış Allah anla. Haydi varsa gücün bir canlı yarat.

  • öhhh29 Mart 2020 17:44

    uyarıcı kardeşim peygamberimizden ve halifeler döneminden sonra islam dinini bozdular maalesef. peygamberimizin yörüngesinden çıkarttılar şu an bozuk bir dindir islam. şu an ilime karşıdır islam. siyasal islamcıların bilim olarak lanse ettiği tek şey deve sidiğidir bunlarla ben aynı dinden olmak istemiyorum bunlara baktıkça islamiyetten soğudum çıkacam artık o seviyeye geldim tiksinti duyuyorum.

  • uyarıcı 29 Mart 2020 16:37

    Allah herseyden haberdardır. bizler imtihan ediliyoruz. zalimleri ebedi cehennem beklemektedir. din ilime karşı değildir açıktır. ilim çinde dahi olsa ona ulasin diyor.

  • ekonomist/stratejist29 Mart 2020 14:30

    Hiçbir şey üretip satamıyoruz şu an Avrupa'ya hakeza üretimin büyük çoğunluğu yine Avrupa'ya bağlı. Yani biz çok ağır hissedeceğiz şirketlerin büyük çoğunluğu küçük ve orta ölçekli ve bunların 2 hafta daha dayanabilecek güçleri yok döviz sıkıntısı ve nakit sıkıntısı çok büyük sıkıntı iflaslar ve işsizlik artar. Tek bir çözüm var ama devletimizin bu enkazla mücadele edecek çok büyük bir bütçesi yok ki ilk paket bile diğer gelişmiş Avrupa ülkelerine göre çok düşük misal ABD ile Almanya kadar bile değil ayırdığımız bütçe zaten TCMB yedek akçesi de bir hiç uğruna harcandı aslında şimdiki gibi olağanüstü şartlarda harcanması gerekirdi keza TCMB rezervi iyice azaldı. Allah kurtarsın ama işler çok aşırı zor.

  • Türk30 Mart 2020 04:43

    Git ağlama duvarında ağla.

  • ekonomist/stratejist29 Mart 2020 14:30

    Çok zor bir durum bir an evvel atlatırız temennisinde bulunuyorum bu virüs bir gün mutlaka bitecek ama asıl önemli olan bıraktığı etkidir. Ülkemize bırakacağı etki çok sarsıcı olacak hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. En büyük etki talebi vurması oldu talep çok ciddi azaldı toparlanması uzun zaman alacak üretim de öyle. Avrupa ile göbekten bağlı olan bizim ekonomi Avrupadan çok daha zor atlatır.