E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye Barolar Birliği'nden Ali Erbaş'a istifa çağrısı---

Türkiye Barolar Birliği'nden Ali Erbaş'a istifa çağrısı

Türkiye Barolar Birliği'nden Ali Erbaş'a istifa çağrısı
26 Temmuz 2020 - 17:33 borsagundem.com

Türkiye Barolar Birliği, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a istifa çağrısında bulundu

Türkiye Barolar Birliği, Ayasofya’da okuduğu cuma hutbesindeki ifadelerle tepki çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı istifaya çağırdı. Açıklamada "Cumhuriyet sayesinde oturdukları koltuklardan Atatürk'e ve Cumhuriyet'e saldırılar yapanları tarih affetmeyecektir" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Barolar Birliği’nin açıklaması şöyle:

"Mustafa Kemal Atatürk, padişahın mülkü sayılan ülkede, onun kulu olarak yaşayan insanlarımızı, yaptığı devrimlerle özgür yurttaşlar haline getiren kurucu liderdir.

"Diyanet İşleri Başkanının, oturduğu makamı borçlu olduğu Mustafa Kemal Atatürk'e karşı, gizli ajandasına dayalı sözler sarf etmesi asla kabul edilemez.

"Tarif affetmeyecek"

"Layık olmadıkları halde bu tür makamları işgal edenlerin, kutsal din duygularını gizli ajandaları doğrultusunda kullanmalarının hiç kuşkusuz başka örnekleri de olmuştur.

"Cumhuriyet sayesinde oturdukları koltuklardan Atatürk’e ve Cumhuriyet’e saldırılar yapanları tarih affetmeyecektir.

"TBB yönetimi olarak Diyanet İşleri Başkanını, Atatürk'ü kastederek söylediği kabul edilemez sözleri sebebiyle kınıyor, Türk Milletinden acilen özür dilemesini ve istifa etmesini bekliyoruz."

Erbaş ne demişti?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya'da okuduğu cuma hutbesinde, “Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadelerini kullanmıştı. Erbaş'ın bu sözleri Atatürk'ü hedef aldığı şeklinde yorumlanmış ve büyük tepki çekmişti.

MHP'li Çetin'den Ali Erbaş'a zehir zemberek sözler

İYİ Parti'den Ali Erbaş hakkında suç duyurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • diyanetin başındaki selefi27 Temmuz 2020 14:11

    Aynen bizde istiyoruz Türkiye ne çektiyse bu yoz ve yobaz kafalardan çekti. Reis bu tür adamların sana faydası yok zararı var halkın gözünde seni dibe çeker. Bira an önce kurtul bu asalaklardan. Zira seni seviyoruz.

  • bu dünyadan biri27 Temmuz 2020 09:12

    İşsizlik düşürülemiyor, enflasyon yükseliyor. Hükümet oyalama politikasını çok güzel yürütüyor. 2023 te milli gelir 20 bin dolar olacak diyorlardı, 10 bin dolar bile olamayacak. Ülke fakirleşiyor. Sığınacakları tek alan kaldı din ve milliyetçilik. İyi uykular Türkiye.

  • Fehmi27 Temmuz 2020 08:56

    Tartıtıfeşa duralım ayasofya muzemi kalsın cami oldu lay lay lay gıram altın 425 tl birileri cebinizi boşaltıyor lom lom

  • ZEYREK ZEMHERİ26 Temmuz 2020 23:45

    Ayasofya caminin acılışını istemeyenler tek tek ortaya çıktılar ve ortalığı karıştırmaya çalışmaktadırlar.

  • İzzet Baş26 Temmuz 2020 22:55

    İnsan kazandığını: topluma faydası olmayan ,hatta toplumun hassas değerlerini rencide eder biçimde vakfetse  buna dokunmak lanet mi olur...TOPLUM YARARINA YAPILAN VAKIF'A dokunmak veya başka amaçla kullanmak YANLIŞTIR. DİYANET İŞLERİ BAŞKANI genel söylediği doğruyu saptırmak , Başkanın suçu değil BEN BÖYLE ANLAMAK İSTİYORUM DİYEN HÖDÜKLERİN KENDİ SORUNU.... Bunların iyiye güzele doğruya ihtiyacı yok...TOPLUMU ayrıştırmak  yok cumhuriyet. yok ATATÜRK. veya laiklik gibi yıllarca istismarcıların  .bu topluma vereceği bir şey yok....BU ASİL MİLLETİN FATİHLE ATATÜRKLE CUMHURİYETLE  SORUNU YOK......SORUN VAR GİBİ ANLATMAK İSTEYEN  İÇİ BAŞKA DIŞI BAŞKA  MÜNAFIKLARLA SORUNU VAR.....

  • BİR DOST26 Temmuz 2020 22:10

    Bu olayların ve sosyal medyanın faydası; Araştırarark ortaya çıkaramayacağın gurupların saflarının ortaya çıkmasıdır. Anlaşılmıştır ki, Osmanlıdan kalma kendini müslümanların arasına gizlemiş guruplar ülkenin altını hep oymuş fakat halk anlamamış, şimdi sosyal medya sayesinde net olarak herkes görebiliyor.

  • semih27 Temmuz 2020 14:12

    Bir dost her yerde hakikaten en iyi çalışan AK trollerden hakkını yememek lazım. Körlemesine yazıyor hiç düşünmeden

  • vatansever26 Temmuz 2020 21:03

    Tolga,merhaba ,oyle soru sorulurme be icimizdeki Turk/musluman gorunumlu /munafik gavurlarla zoruna gitmesin....

  • Tolga26 Temmuz 2020 19:49

    Atatürk camiyi neden müze yaptı siz önce bunun cevabını verin.fatihin bedduası var.camiyi müze yapan Atatürk'e kimse birşey demiyor.muzeyi cami yapani eleştiriyorlar.

  • Hasan27 Temmuz 2020 08:19

    Senin gibi müslüman olmaz olsun. Zaten sen güzel dinimizi ortalığı karıştırmak için ancak kullanmaya çalışırsın Fetö cü müsün nesin? 

  • Fhr26 Temmuz 2020 19:00

    Bizde dine hakaretten TBB istifa diyoruz takan var mı yok ..ne diyoruz o zaman it ürür kervan yürür..

  • abdullah 26 Temmuz 2020 17:54

    Cumhuriyet sayesinde oturdukları koltuklardan Atatürk'e ve Cumhuriyet'e saldırılar yapanları tarih affetmeyecektir" tarih cumhuriyetin ilahı mıdır? özgür yurttaşlar olmayı beceremeyenler m. kemale kul olmayı seçmişler.  özgür olmak ancak alemleri, güneşi ayı yaratan yağmur yağdırıp yaratılanlar için rızık çıkarana kul olmakla kazanılır. emniyeti sağlamak millet için  faydalı işler yapmak affedilmenin gereğidir zülm etmek fesad çıkarmaya çalışmak lanete ve azaba uğramaya sebeptir.

  • Bika26 Temmuz 2020 17:44

    TTK başkanı istifa etmişti, A.Erbaş istifa.