E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye Antartika'da hak iddia ediyor---

Türkiye Antartika'da hak iddia ediyor

Türkiye Antartika'da hak iddia ediyor
02 Mart 2017 - 12:36 borsagundem.com

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Türk bilim heyetinin araştırma yapmak için Antarktika'ya gitmesiyle ilgili "Biz de oradayız, bir bakıma orada hak iddia ediyoruz" dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Antarktika'da üs kuracağız, bir bakıma orada hak iddia ediyoruz" dedi.

Bakan Özlü, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk bilim heyetinin bilimsel araştırma için Antarktika'ya gitmesine değinen Özlü, buraya bir üs kurularak bilimsel araştırmalar yapacaklarını söyledi.

"Biz de oradayız, bir bakıma orada hak iddia ediyoruz" diyen Özlü şöyle devam etti:

"Kuracağımız yapılar, binalar Türkiye'de yapılacak, gemiyle oraya yollayacağız. Amacımız bir gemimiz olsun. Geminin buz kıran özelliği olması lazım, envanterimizde bu özelliğe sahip gemi yok. Belki bir yeni gemi yapacağız veya kiralayacağız."
TÜBİTAK'ta dağınık bir bütçe sistemi yerine toplu bir özel hesapta toplanan bütçe sistemi getireceklerini de söyleyen Özlü, şunları kaydetti:
"Her alanda destek vermeyeceğiz. Stratejik gördüğümüz, Türkiye’nin siyasi stratejik hedeflerine uygun alanlarda destekler vereceğiz. Karar mekanizmalarını hızlandıran, süreçleri kısaltan bir model getiriyoruz. Bu çerçevede Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu var, 21 üyesi var. Bu kurulu kaldırıyoruz. Bunun yerine Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulunu kuruyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)