E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, ABD'yi endişelendiriyor---

Türkiye, ABD'yi endişelendiriyor

Türkiye, ABD'yi endişelendiriyor
28 Ağustos 2018 - 17:48 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı Mattis, S400 füzelerine ilişkin açıklama yaptı

ABD Savunma Bakanı Mattis, Pentagon'da ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Mattis, Türkiye ile ilgili bir soruya verdiği cevapta Ankara ile birçok konuda yakın çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"EKİPMANLAR ANKARA'YA ULAŞTI"

"Türkiye ile birçok konuda beraber çalışıyoruz. Türk Savunma Bakanı ile dün telefonda görüştüm. Çok samimi müzakerelerde bulunduk. Münbiç'teki durum da dahil önümüzdeki konular üzerinde çalışıyoruz. Eğitim ekipmanları Ankara'ya ulaştı. (Türk tarafı ile) Birlikte yapacağımız devriyeleri mümkün kılacak sürece yaklaşıyoruz. Yakında beraber bu devriyeleri gerçekleştireceğiz, bundan eminim. Bu tür konularda Türkiye ile birlikte çalışmayı sürdürüyoruz."

Aynı toplantıda Mattis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma füze sistemlerini alıyor olmasıyla ilgili olarak da "Bu konudaki kararın Türkiye'ye ait olduğunu" ve "Bu füze sistemlerinin alınmasının kendilerini endişelendirdiğini" ifade etti.

"FIRAT'IN DOĞUSUNA GEÇTİ"

 ABD Genelkurmay Başkanı Dunford da ortak devriyelerin yakında başlaması için hazırlıkların sürdüğünü anlattı.

Dunford, terör örgütü YPG/PKK unsurlarının Münbiç'ten ne zaman tamamen ayrılacaklarıyla ilgili bir soruya ise "YPG unsurlarının çok büyük bölümü Fırat'ın doğusuna geçti. Münbiç'te az sayıda YPG mensubu kaldı. Münbiç'te etnik kökeni ne olursa olsun Münbiçliler tarafından güvenliğin ve yönetimin sağlandığından emin olana kadar (ilgili kişileri) güvenlik kontrollerinden geçirmeye devam edeceğiz." şeklinde yanıt verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • masallar...28 Ağustos 2018 22:43

    masallar... kendi göbek başını kesmek için kendi uçağını, tantını,topunu,s400 ünü, roketini,silahını,uçak gemini vb.. vb. yapacaksın... aynı konuları rusya-abd ya dese ertesi gun yaptırırdı. biz aylardır hatta yıl dolacak basit bir terör grubunu fıratın doğusuna alın alın alın diyoruz ve hatta konuşuyoruz ortada tık yok.. demekki güçlü oalcaksın arkadaş. rusya dese ertesi gun boşalttırırdı koce şehri ne abd dinler ne avrupa... ders alıyoruz demekki. ülkece daha güzel şeyle riçin daha kalitei eğitim şart. öyle imamhatipmil, yok çember sistemli okul seiçimiş, yok saçma sapan eğitim dersleri programlarımış yok Atatürk müfredattan çıkmış, yok anlımız çıkmış vb.. vb.. konularla yalaka ve yardakçıların bu ulkeye zararı var, ülke hızlı ilerlemek ister, ama dersler konuşlar döner dolaşır baş örtü,din,Atatürk gibi değerlerimizle sarmala döndürülür... bunu yapanlar vatan haini gibi ülkeyi frenleyenlerdir. Vatandalş olarak önce Türkiye diyorum...

  • Cevdet28 Ağustos 2018 19:58

    Abd hiçbir zaman müttefikimiz olmadı Her zaman kendisine muhtaç bir ülke olmamızı istedi ve içimizde ki sahte vatandaşları ayartmayı iyi bildi bu Abd yalakaları her zaman bizi yanılttılar en sosyalist bildiğimiz adamlar Abd sevdalısı çıktılar

  • mehmet yılmaz28 Ağustos 2018 22:19

    TEBRiKLER CUK diye oturtmuşun mankurtlara.

  • Mustafa peker28 Ağustos 2018 21:41

    Cevdet bey sizide kandırmışlar

  • Firat28 Ağustos 2018 19:39

    Siz dusunebilseniz iyi olacak ama dusundukleriniz hep fitne fesat

  • Vatan28 Ağustos 2018 19:36

    Adam olsaydiniz sizden alsaydik. Dansoz gibi heryeriniz oynuyor

  • can28 Ağustos 2018 18:24

    BİZİ ÇOK DÜŞÜNÜYORLAR GARİBANLAR ACABA NEDEN BU BASKI.???????

  • Yorum28 Ağustos 2018 18:24

    Türkiye s400 s500 ayarında füze yapsa çıldıracaklar

  • MALATYALI28 Ağustos 2018 18:11

    BU AMERİKALILAR ÇOK SIKTILAR ARTIK BU DÜNYA ÜZERİNDE TÜRKİYENİN EN BÜYÜK DÜŞMANI ABDdir.

  • vatansever28 Ağustos 2018 17:59

    umarim birgun gelirde TC kendi benligine donerde sizlerde bu Topraklardan temizlenirsiniz

  • özcan çağan28 Ağustos 2018 17:52

    sizi müslüman yapacağız az kaldı sünnetsizler :D