E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis'Turkcell tedbiri geçici'---

'Turkcell tedbiri geçici'

'Turkcell tedbiri geçici'
19 Ağustos 2013 - 07:08 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Turkcell'e atanan bağımsız yönetim kurulu üyelerinin geçici bir görevle işbaşına geldiklerini açıkladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yakın zamanda Turkcell'e ek iki üye daha atamasına ilişkin olarak, "Bu geçici bir tedbirdir. Ne zaman ki şirket ortakları aralarındaki ihtilafları hallederler o zaman tekrar işler normal seyrine döner" dedi.
11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası 2013 Tanıtım Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, Turkcell'de yakın zamanda SPK'nın yaptığı atamalara ilişkin soru üzerine, şunları ifade etti:
"Bu konuda benim bir yorum yapmam gerekmiyor. Sermeye Piyasası Kurulu kanunun verdiği bir yetkiye dayalı olarak oraya daha önce 3 üye atamıştı. Şimdi 2 üye daha atıyor. Bunun arkasında ne var? Ortaklar kendi aralarında anlaşamadıkları zaman özellikle kamuya açık şirketlerde küçük pay sahiplerinin, hissedarların mağdur olmaması için Sermaye Piyasası Kurulu'na yetki verildi.
Bu yetki çerçevesinde  önce bağımsız üyeler atandı. Daha sonra şirketin ortaklarının kendi üyelerini bildirmemeleri veya bildirememeleri üzerine, anlaşamamaları üzerine SPK 2 üye daha atadı ki, şirket tıkanmasın çalışmaya devam etsin. Amaç budur. Bu geçici bir tedbirdir. Ne zaman ki şirket ortakları aralarındaki ihtilafları hallederler o zaman tekrar işler normal seyrine döner. Buraya atanan arkadaşların görevi, şirketin, kamuya açık, Türkiye için önemli bir marka olan bu şirketin zaafa uğramadan faaliyetlerini rahatlıkla sürdürebilmesi yolunu açık tutmaktır. Onun dışında başka bir amacı yoktur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş20 Ağustos 2013 11:37

    Bu işler bittiğnde galiba Turkcellde coğunluk hissesi birilerinin eline gececek.Ekonominin canbazı Karamehmet Turkcelli feda etti gibi bir görüntü var.Ancak hisse bu durumda gerçek değerine ulaşacak.(tavsiye falan değildir, yanlış anlaşılmasın yinede işi bilenler hisseyi iyi bir analizden geçirirse birşeyler çıkabilir.)