E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTürk şirket iki kıtaya yerli ve milli drone ihraç ediyor---

Türk şirket iki kıtaya yerli ve milli drone ihraç ediyor

Türk şirket iki kıtaya yerli ve milli drone ihraç ediyor
15 Mayıs 2020 - 13:33 borsagundem.com

Yunanistan ve Sri Lanka Silahlı Kuvvetleri ile anlaşma imzalayan Assuva Savunma Sanayii’nin yerli ve milli yüksek teknoloji ürünü droneleri satın alan ülkeler arasında teknoloji devi Çin de var.

Tüm dünyayı sarsan korono virüs salgını ve ekonomik krize rağmen, Türk şirketi Assuva Savunma, 4 ülkede temsilcilik açarak ihracat yapmaya başladı. Assuva Savunma Sanayii’nin milli imkanlarla geliştirdiği yüksek teknoloji ürünü droneleri satın alan ülkeler arasında teknoloji devi Çin de var.

Türkiye Assuva Savunma Sanayii adını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kritik operasyonlarında patlayıcıları uzaktan algılayan droneları ile duydu. Ardından yer altı sığınakları ile kayıp kişilerin bulunmasında önemli görevleri başarıyla yerine getiren yerli ve milli droneları, Türkiye'nin savunma alanında yeni markası haline geldi. Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, tüm dünyanın korona virüsle birlikte gelen krizle boğuştuğu bir dönemde, yurt dışında açıldıklarını belirterek "Bin metre menzil, 50 metre derinlikte görüntüleme yapan cihazlarımıza 4 ayrı ülkeden gelen siparişler var. Bunların üretim süreci devam ediyor" dedi.

‘İHRACAT PAZARLARINI ARTIRIYORUZ’

En büyük teknoloji üretim üslerine sahip, gelişmiş droneları ile dünya pazarının hakimi olarak bilinen Çin'e ihracat yaptıklarını söyleyen Remzi Başbuğ şu bilgileri verdi: 

"Çin'de korona virüs salgını sona erince bu ülkeye ilk ihracatımızı yaptık. Tüm dünya Çin'den drone satın alırken, biz bu ülkeye drone satma başarısına imza attık. 4 aydır devam eden bir sürecin ardından satışlarımız artıyor. Bu arada Dubai, Sri Lanka ve Yunanistan'da temsilciliklerimizi açarak ihracat odaklı girişimlerimizden olumlu sonuçlar aldık. Yunanistan ve Sri Lanka Silahlı Kuvvetleri ile anlaşmalarımız imzalandı. Yunanistan'a ilk Proton Elic RB-I model 2 tipi yerli ve milli cihazlarımızın teslimatlarını yaptık. Sri Lanka'da devam eden sokağa çıkma yasağı yüzünden teslimat noktasında aksamalar oldu, ancak bunu da aşacağız. Filipinler’de de yoğun satış yapan bir distribütörümüz var. Avrupa pazarı ile NATO üyesi ülkeler içinde iki orduda cihazlarımız kullanılmaya başlandı. Hedefimiz tüm NATO üyesi ülkelere ihracat yapmak.”

HERKES ALIR ÇİN’DEN, BİZ SATARIZ ÇİN’E!

Çin’e açılmanın önemine de değinen Başbuğ, “Çine açılmış olmak, dünyaya açılmış olmaktır. Teknolojiyi herkes Çin’den alır ama biz Çin’e yerli ve milli teknoloji satıyoruz. Hedefimiz; ülkemizin dünyadaki itibarını yüksek teknoloji ürünleri ile artıracak yerli ve milli çalışmalara ağırlık vermek ve ülkemize döviz kazandırmaktır” diye konuştu.

Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, yurt dışına ihraç ettikleri Proton Elic RB 128 tipi yerli ve milli görüntüleme cihazının dünyada ilk kez havadan yer altını görüntüleyen drone olarak kayıtlara girdiğini belirterek, “Dünyanın çeşitli yerlerinden ürünlerimize yoğun ilgi yaşanıyor. Yerli teknolojiyi geliştirmeye devam ediyor ve taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Türk Malı damgalı teknolojik cihazlarımızı dünyanın her yerinde tercih edilir hale getirmek istiyoruz” dedi.  

Virüsü tespit eden maske üzerinde çalışılıyor

Yatırımcılar yeni ticaret savaşından korkuyor

Video platformu YouTube çöktü mü?

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzman Görüş19 Mayıs 2020 21:15

    Yunanistan Droneyi virüs dolayısıyla küçük taşımacılıkta kullanırlar. 1000Metre menzilli yakın mesafede yemek veya bir başka şey gönderimi yapar

  • Hızır İlyas HASTA19 Mayıs 2020 21:12

    MAŞALLAH maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah

  • Levent Keskin 19 Mayıs 2020 20:57

    Iyide yunanistana niye satılıyor ülke menfaatleri para ile satılmaz saçmalık 🇹🇷🇹🇷👍

  • Rkuşan yüksel .19 Mayıs 2020 04:15

    Bazı arkadaşlar derki ďüşmanına satmasaydınız doğru iki pehlivan biri usta diğeri çırak çırak ustaya derki bana bütün oyunları biri hariç çırak ustaya bir gün usta güreş yapalım yapalım evlat der çırak kendinden emin kapışırlar sonuç usta galip gelir usta sadece bir oyunu çırağına göstermemiştir çırak ustasına bu oyunu bana göstermemişt in aba evlat o .oyunu sana gösterişeydim seni yenemezdim ş anlatabildimmi acaba.

  • M18 Mayıs 2020 23:02

    Yani tabiki satilmasi ihracat olmasi mükemmel ama bunu belli basli ulkelere satmasaydiniz da turkiyenin kendi interlaytindaki ülkelere satabilseydiniz daha hem para kazanip hemde daha stratejik bir Hareket olmazmiydi

  • M18 Mayıs 2020 22:57

    Bravo bravo Sana bi düsunce yardiminda bulunayim bidahakisine TFX muadili yapta çin gibi ne üdügü belirsiz ülkeye sat yunanistan i hiç demiyorum bile. Ha sunuda eklemeden bitirmiyeyim bi dahaki sefere bu bilincle burdan rahat rahat meziyetmis gibi millet anlatabikecegin böyle güzel bir güzel türkiye bulabikirsen tabi anlayabildinmi cok basarili kardesim

  • Rafet Demirci19 Mayıs 2020 10:37

    Doğru dersinirdeş katılıyorum

  • Ramazan Yayla18 Mayıs 2020 22:39

    Herşey para mı? Yunanistana a satmasanız ölmezsiniz. Hiç mi milli duygularınız yok?

  • Alperen Nokta18 Mayıs 2020 11:59

    Hamd olsun, Şükürler olsun Allah'ıma bugünün en iyi Haberini okudum. Dünyalar benim oldu. Daha nice DRONlara sibernetik çağa Uzay çağına önde gidenlerden Dünyanın Lideri Nizamı âlem İSLÂM TÜRK MİLLETİ olarak İSLÂM SANCAGI ALTINDA dünyaya huzur, Refah ve mutluluk vereceğiz. Inşaallah. Cenaballah yâr ve yardımcımız olsun. Amin amin. Selam ve dua ile.

  • Vatansever 18 Mayıs 2020 11:24

    Yunanistan o Droneler ile bizi gözetleyecek... Yani casusluk yapmışsınız ha onlara casus göz satmışsınız. Bu ihracata devlet izin vermeyecektir..

  • Erkan Erkan 19 Mayıs 2020 19:43

    Adam devletten vergi kaçırıyor sonra devletten yardım bekliyor Mehmet denen zat sen ne verdin senin zihniyetin belli

  • Mehmet18 Mayıs 2020 14:08

    Devlet ilk önce kendine baksında daha halka verecek 5 kuruşları yok

  • Abdullah Erkmen17 Mayıs 2020 13:37

    Takdir ediyorum başarılarınızın ve kazancınızı bol olmasını diliyorum

  • Cihan 17 Mayıs 2020 11:41

    Lan bae Yunanistan libya da bize karşı kullanıyor o drone ları başka ülke mi yoktu

  • Halis Yörük 18 Mayıs 2020 13:13

    Devlet her şeyi yapar ama boylesine hassas teknolojileri ite köpeğe niye veriyorsun verdiriyorsun kaleyi icten yıkmak degilmi niye disiplinli kırıtik komisyonlar sonrası vede meclis onayli kararlar alınmıyor sen hangi ulkeden kolay cihaz kendini sadace savunmana batarya bile alamiyoruz bide NATO da 2,ordusun lutfen yapmayın turkun turkden başka pakistan haric dostu olmaz turk cumhuriyetleri birde kendine gelen Macaristan onlarda turk olduklarını kabul attiler cihan kardesime katılıyorum

  • Salaksavar 18 Mayıs 2020 05:45

    İHA veya siha demiyor dron diyor dron üstelik resmide var. Neyini anlamayıp kendini gaza getirdin

  • Selim17 Mayıs 2020 11:37

    Çın ürününüzü kopyalar. Yunanistana satışınız hata. Düşmanımıza kabiliyet kazandırıyorsunuz. Stratejik kabiliyetleri olmadan satıyorsanız sıkıntı yok.

  • Kasım17 Mayıs 2020 09:48

    Çin bilgi çalar drona ihtiyacı yok. Sende bilmediği bilgi var ona ulaşmak için alır. Çin gibi bir ülke az sayıda istiyorsa söküp inceleyecektir. DİKKAT

  • Düşmana ekmek yok17 Mayıs 2020 08:31

    Ben olsam onların yaptığı gibi düşmanlık besleyen kimseye ürün vermem millilik yerlilik budur. Satma kardeşim Yunan köpeğine almasın aç köpekler

  • Isa budak17 Mayıs 2020 08:21

    Yunanistan a teknoloji neden sattınız bu iği bir gelişme değil düşmana silah veriyorsun bu olmamali

  • Mehmet Yılmaz17 Mayıs 2020 02:51

    Çin az numune alıp kopyalayıp, sizden daha ucuza üretip daha ucuza satıp, sizin pazarınızı öldürecektir.

  • Sezar17 Mayıs 2020 17:01

    Çin dronu başka bir ülkeden de alır yine kopyalar.

  • S aydun17 Mayıs 2020 02:45

    Çin bizden alıp başka ülkelere satıyor biz Çine vermeden satamıyormuyuz haberi öyle anladım bize ambargomu var yoksa anlaşmamız öylemi her zaman aklıma gelen istikbal göklerde söylemi teknoloji göklerde

  • Selahattin Akkök16 Mayıs 2020 22:46

    Stratejik ürünlerin satılması hiç doğru değil. En basit örnek İsrail. Sadece kiraya veriyor. O da son teknoloji ürünü değil.

  • Borsaci Osman15 Mayıs 2020 18:48

    Yunanna.ne satıyoesunuz kardesim baska ülke mi kalmadı

  • güneş15 Mayıs 2020 14:18

    Emeğinize yüreğinze sağlık.