E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürk kadın hakeme UEFA'dan görev---

Türk kadın hakeme UEFA'dan görev

Türk kadın hakeme UEFA'dan görev
25 Haziran 2022 - 14:18 borsagundem.com

Gürcistan ile İrlanda arasında Pazartesi günü oynanacak UEFA Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri A Grubu müsabakasını Türk kadın hakem Melis Özçiğdem yönetecek.

FIFA kokartlı hakem Melis Özçiğdem, Gürcistan ile İrlanda arasında 27 Haziran Pazartesi günü oynanacak UEFA Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri A Grubu müsabakasını yönetecek.

Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Gürcistan'ın Gori şehrindeki Tengiz Burcanadze Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak müsabakada Melis Özçiğdem'in yardımcılıklarını Deybet Gök ve Mürvet Yavuztürk yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Neslihan Muratdağı olacak.

Öte yandan FIFA kokartlı yardımcı kadın hakemlerden Sedef Aktan da 27 Haziran-9 Temmuz tarihlerinde Çekya'da düzenlenecek olan UEFA 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası final müsabakalarında görev alacak.

MELİS ÖZÇİĞDEM KİMDİR?

26 Ekim 1982 İzmir doğumlu Melis Özçiğdem futbol kariyerine İzmir'de Öztürkspor'da 1999 yılında başladı. 2001 yılında öğrenimini gördüğü Ankara Üniversitesi'nin takımına girdi. Daha sonra Gazi Üniversitesi'ne transfer oldu. 2001-2002 sezonunu sonuna dek 1.Lig'de top koşturdu. 8 kez 10 golün üzerine çıktı. 2003-2006 yılları arasında Kadınlar Ligi kapatılınca ara verdi. 2006-2007 sezonunda Bucaspor'a transfer oldu. Özçiğdem U-19 Milli Takımı'na seçildi. 2000 UEFA 18 Yaş Altı Şampiyonası elemelerinde ilk kez ay yıldızlı formayı giydi. 11 kez U-19 Milli Takım'da yer aldı. 2001'de Yunanistan dostluk maçıyla A Milli Takım'a girdi. 2003 Dünya Kupası ve 2009 Avrupa Şampiyonası elemelerinde toplam 8 kez A Milli Takım formasını kuşandı. 2005 Universiad Oyunları'na da katıldı.
2007'de hakemlik kariyerine başladı. Kadınlar 1.Lig, TFF 3. ve 2.Lig'de maç yönetti. 2013'de UEFA Bayanlar 17 Yaş Altı Şampiyonası elemelerinde görev aldıktan sonra başarılı çizgisini giderek geliştirdi ve bir çok uluslararası turnuva ve Milli maçta görev aldı. Halen Konak'ta ilkokul öğretmenliği yapmaktadır.

İLK KADIN FUTBOL HAKEMİ KİMDİR?

1 Ocak 1960 tarihinde dünyaya gelen Lale Orta, Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemidir. Yirmi yıl erkek liglerinde futbol hakemliği yaptı, profesyonel ve amatör bin beş yüzün üzerinde maç yönetti. 2000 yılında tamamladığı doktora tezi ile ülkenin ilk kadın futbol doktoru unvanını aldı. Dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olan Orta, 60 uluslararası maç yönetmiştir. Futbolun yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmaları ile tanınır.

FIFA kokartlı ilk Türk kadın hakem Lale Orta: Erkek hakem demiyorsak, kadın  hakem de dememeliyiz - Kocaeli Gazetesi
Lale Orta 

TFF hakem atamalarında yapay zeka kullanmak istiyor

Fenerbahçe ilk hazırlık maçında berabere kaldı

Galatasaray'da Okan Buruk dönemi resmen başladı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)