E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'da Okan Buruk dönemi resmen başladı!---

Galatasaray'da Okan Buruk dönemi resmen başladı!

Galatasaray'da Okan Buruk dönemi resmen başladı!
23 Haziran 2022 - 11:28 borsagundem.com

Sarı-kırmızılılar, başarılı teknik direktörle 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Okan Buruk, Galatasaray'dan ilk yıl için 17 milyon TL, ikinci yıl için 20 milyon TL ücret alacak.


Galatasaray, bir süredir görüştüğü Okan Buruk'u teknik direktörlük görevine getirildiğini açıkladı. 

Galatasaray'ın açıklaması:

Kulübümüz, Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü görevine Okan Buruk’u getirdi.

Galatasaray Futbol Akademisi’nin Türkiye’ye kazandırdığı önemli futbol figürlerinden olan Okan Buruk, futbol hayatına Galatasaray altyapısında başladı. 1992 yılında A takıma yükselen Buruk, UEFA şampiyonluğuna giden 2000 yılına kadar Galatasaray formasını başarıyla terletti.

Sarı-kırmızılı formayı 306 kez sırtına geçiren Okan Buruk, 43 gol ve 55 asistlik performans ortaya koydu. Agresif ve enerjik futboluyla orta sahanın önemli isimleri arasındaydı. Galatasaray’da 1 UEFA Kupası, 1 UEFA Süper Kupası, 7 lig şampiyonluğu, 5 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası ile birlikte toplam 15 kupa sevinci yaşadı.

Galatasaray’da yaşadığı UEFA Kupası şampiyonluğunun ardından Inter’e giderek burada İtalya macerası yaşayan Buruk, sonrasında Beşiktaş, Galatasaray ve İBB takımlarının formasını giydi.

Okan Buruk ilk kez 1992 yılında Türkiye A Milli Takımı’na dahil oldu. 2000 yılında Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynayan, 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olan Türk Milli Takımı kadrosunda yer alan Buruk, 55'i (A) olmak üzere, toplam 96 kez milli formayı sırtına geçirdi.

Okan Buruk İstanbul'da: İşte havalimanındaki ilk sözleri

 

Okan Buruk'un Galatasaray planı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)