E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTüfe verisi piyasalara can suyu oldu---

Tüfe verisi piyasalara can suyu oldu

Tüfe verisi piyasalara can suyu oldu
13 Temmuz 2023 - 09:01 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

ABD’den gelen enflasyon verisinin manşette %3,00’e, çekirdekte %5,0 olan piyasa beklentisinin altında %4,8 olarak açıklanmasıyla risk iştahı açıldı. Verinin ardından eurusd paritesi 1,11’in üzerine atarken emtia grubu da artış kaydetti. Dolar endeksi ise 16 ayın dibini test etti.

ABD endeksleri %1’i aşan yükselişle seansı sonlandırdı. ABD vadelileri ise pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri %2’yi aşan yükselişle kapandı. Yükselişte madencilik sektör hisseleri %3,7 değer kazanımıyla ön plana çıktı. Öte yandan İngiltere, 8 büyük bankasının stres testini geçtiğini açıkladı.

Asya endeksleri Hong Kong endeksi önderliğinde %2’yi aşan yükselişle işlemlerine devam ediyor. Bölgedeki makroekonomik gündemde G.Kore politika faizini %3,5 seviyesinde sabit bırakırken Çin’de ihracat %12,4, ithalat ise %6,8 daralarak piyasa beklentilerinin altında kaldı.

BIST100 Endeksi dünü 20.88 (% 0.33) puanlık düşüş ile 6.342 seviyesinden ve 131.192 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son dönemdeki çıkış hareketi kâr satışlarıyla karşılaştı. Bankacılık hisseleri pozitif ayrışırken döviz kurlarında çıkış hareketi devam ediyor.

Bugün ABD’den üfe ve haftalık işsizlik maaşı başvurularını, Euro Bölgesi’nden Eurogroup toplantısını ve PPK toplantı tutanaklarını, İngiltere’den sanayi üretimi ve büyüme verilerini takip edeceğiz. İçeride perakende satışlar ve Menkul Kıymet istatistikleri gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde yataya yakın pozitif bir açılış bekliyoruz.

12 göstergesi al veren hisseler

 

En fazla yükselen 10 hissenin F/K oranı (13/07/2023)

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)