E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK, Kilis sınırına yeni mevziler kazıyor---

TSK, Kilis sınırına yeni mevziler kazıyor

TSK, Kilis sınırına yeni mevziler kazıyor
09 Mayıs 2016 - 06:56 borsagundem.com

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Kilis'in Suriye sınırına yeni füze ve roketatar sistemleri için yeni mevziler kazılıyor.

Sınırın sıfır noktasında Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Akıncı ve Ekinci köyleri karşısında bulunan Kara Mezra, Düden, Harceli, Havar ve İğde köylerinde DAEŞ terör örgütü ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Koalisyon güçlerine bağlı uçaklar da DAEŞ
mevzilerini yoğun bombardıman altında tutuyor.
Sınırın öteki tarafından çatışmalar devam ederken Türkiye tarafında da ayrı bir hareketlilik yaşanıyor. Mehmetçik sınıra iş makineleri ile yeni mevziler kazmaya başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri çok namlulu roketatar ve füze sistemlerini DAEŞ terör örgütünün elinde tuttuğu bölgelerin hemen karşına yeni mevziler açarak yerleştirmeye devam ediyor. Çatışmaların yaşandığı bölgenin 300 metre uzağında
yapılan mevzilere silah ve mühimmat depolanıyor. 
Öte yandan yaşanan yoğun çatışmalardan kaçan Türkmenler ise Akıncı köyü karşında bulunan İğde köyü civarında kurdukları çadırlarda ve araçlarında yaşamaya çalışıyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)