E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump Floyd'un ailesi ile telefonda görüştü: Acılarını anlıyorum---

Trump Floyd'un ailesi ile telefonda görüştü: Acılarını anlıyorum

Trump Floyd'un ailesi ile telefonda görüştü: Acılarını anlıyorum
30 Mayıs 2020 - 02:51 borsagundem.com

ABD Başkanı, Minnesota'da polis şiddeti sonucu yaşamını kaybeden siyahi Amerikalı Floyd'un ailesi ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Floyd'un ailesi adaleti, Minnesota halkı da güvenli bir şekilde yaşamayı hak ediyor" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da ülkedeki ekonomik normalleşme sürecine ilişkin düzenlenen yuvarlak masa toplantısında gündemi değerlendirdi.

Konuşmasına, Floyd'un Minnesota'da polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili sözleriyle başlayan Trump, "Milletimiz, Floyd'un ailesine en derin taziyelerini sunuyor ve acıyı paylaşıyor" ifadesini kullandı.

Adalet Bakanlığına Floyd'un ölümüne ilişkin soruşturmayı hızlandırma talimatı verdiğinin altını çizen Trump, "Bu yerel bir durum olabilir ama biz bunu federal bir seviyeye de getiriyoruz. Olanlar korkunç, göreceğimizi gördük." diye konuştu.

"Yağmalar, barışçıl protestocuların sesini bastırmamalı"

Trump, Floyd'un ölümüne yönelik düzenlenen protestolara ilişkin, "Gösterilerin barışçıl olması çok önemli. Bu gösterilerin hukuk dışı bir anarşi ve kaos halini almasını istemiyorum. Yağmalar, barışçıl protestocuların sesini bastırmamalı."değerlendirmesinde bulundu.

Floyd'a yapılanlara ilişkin, "asla yaşanmamalıydı" ifadesini kullanan Trump, "Floyd'un ailesi ile konuştum, muhteşem insanlar. Umuyorum her şey olması gerektiği gibi ilerler, onların acısını anlıyorum. Floyd'un ailesi adaleti, Minnesota halkı da güvenli bir şekilde yaşamayı hak ediyor" dedi.

Trump, "Floyd'u öldüren polis hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusuna, "Gördüklerim hiç hoşuma gitmedi, korkunç bir tabloydu. Ailesinin açısından da çok zor bir durum. Ailesine baktığımızda, George'a neler yapıldığını göreceksiniz. George, büyük bir acı içindeydi ve nefes alamıyordu. İzleyen herkes bunu görür" yanıtını verdi.

Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadı, polis şiddetini gündeme taşıdı

46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alındığı sırada bir polisin uzun süre diziyle ensesine basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, çevredekilerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Floyd'un polis şiddetiyle öldürüldüğü Minneapolis'teki gösterilerin 3'üncü gecesinde bir polis merkezi ateşe verilmiş ve bazı iş yerleri yağmalanmıştı.

Minneapolis'te gece sokağa çıkma yasağı

 

ABD'de George Floyd'u öldüren polis tutuklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali31 Mayıs 2020 00:23

    Neymiş ABD de insan hakları diye bişey yokmuş insana kıymet yokmuş sağlık sistemi parası olana varmış bumuymuş amerikan rüyası kalsın Uzaya astronot gönder vatandaşı ahirete gönder

  • Twitci30 Mayıs 2020 19:16

    Bunun anladığı tek şey ticarettir hemde her türlüsü,bu konuda hakkını teslim etmek lazım,ne isterse silahsız yapıyor bir iki twit bir bakmışsın herkes tıpış tıpış yanaşıyor,acı ama gerçek

  • vatandaş30 Mayıs 2020 12:55

    trump dede ailesine bir ev çoluk çocuguna devlette bir iş ver de bu iş tatlıya baglansın göster babalıgını.

  • Osman30 Mayıs 2020 03:56

    Konu ırkçılığa kaydırılmamalı , ırkçılık ayrımı varsa onun da cezası verilmeli fakat orada eli kolu bağlı çaresizce yatan ve nefes alamadığı için öldürülen kişi kim olursa olsun beyaz olsun , siyah olsun insnlık suçu işlenmiştir.Oradaki cani devletin verdiği gücü , yanlış kullanmıştır.Eğer bu gücü öldürmek için kullandıysa katildir.Bir insanı öldürmek suçundan , katil olma suçundan yargılanmalıdır.Olayın abd de olması önemli değil tüm insanlığa örnek olacağından bütün insanlar için önemlidir.

  • hasan temizel30 Mayıs 2020 13:01

    Amerikanın tarihine bir bakarsan, Zencilere bakış açılarını görürsün. Floyt beyaz olsaydı, helede yahudi olsaydı olay ve ceza çoook çoook farklı olurdu.

  • ahmet30 Mayıs 2020 07:24

    bu ırkçılar kadar şerefsizi yok bizde de az değiller.