E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de George Floyd'u öldüren polis tutuklandı---

ABD'de George Floyd'u öldüren polis tutuklandı

ABD'de George Floyd'u öldüren polis tutuklandı
29 Mayıs 2020 - 20:54 borsagundem.com

ABD'de siyahi George Floyd'un boynuna dizini basarak ölümüne sebep olan polis Derek Chauvi'nin tutuklandığı bildirildi.

ABD'de siyahi George Floyd'un boynuna dizini basarak ölümüne sebep olan polis Derek Chauvi'nin tutuklandığı bildirildi.

Hennepin Bölgesi Başsavcısı Mike Freeman’ın da Chauvin’in tutuklanmasıyla ilgili yerel saatle 13.00'te basın toplantısı düzenleyeceği ve cezai suçlamalarla ilgili bilgi paylaşacağı belirtildi.

George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahlara yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve bir grup protestocu Floyd'un öldürüldüğü kavşakta toplanarak polis şiddetini protesto etmişti.

"Nefes alamıyorum", "Katil ırkçı Ku Klux Klan polisleri" yazılı dövizlerle polis merkezine yürümek isteyen protestocular, etraftaki bazı dükkanların camlarını kırmış, bir polis aracına zarar vermiş, polis protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • silahlanma30 Mayıs 2020 18:20

    ABD'de polise verilen eğitimde, seçilen personelde, personelin düzenli olarak psikolojik açıdan test edilmesinde sorun var gibi. Bu polisin ceza alıp almaması çok önemli değil, polisin uygulayabileceği yöntemlerin değiştirilmesi lazım. polise hem bu hakkı verip hem de ceza veremezsin saçma olur. kendimi tehdit altında hissettim deyip yırtar bu adam. bunu da sanki bilerek yapıyorlar gibi şiddete eğilimi olan kişi ve gruplara gözdağı vermek gibi. zaten bir de silahlanmaya şiddete düşkün bir kültüre sahip amerikan toplumunun önemli bir kısmı, o törpülenmedikçe bu tip vakaların sayısında azalma olmaz

  • Ali30 Mayıs 2020 15:30

    Siyahilerin beklentilerini boşa çıkaran bir kukla başkan gördük Obama

  • ...30 Mayıs 2020 10:51

    Kömür maden işçileri, devlet yetkilisinden tekme yerseniz ABd de yiyin, ABD de bedeli vehesabı soruluyor Ülkemizde yerseniz  unutun... hatta işveren ve iş sahasında hiç şansınız yok. Sizleri kimse işe bile almaz. alanda işlerinin büyük güçlerce engellendiğini görür.. ABD de yaşaman yine + ve bir pozitif.. abd de yönetim ve hukuk var. yapılan cezasız kalmıyor. bizde ceza dahi veilmiyor. örnekleri çok fazla. karakolda kaybolan bir daha ortaya çıkmayan gazetecilerimiz dahi var... bunları konuşamıyorsun, bırak araştırmayı. Devlet konuşturuyor, ama seçilmişler konuşturmuyor, devlet yetkilerini kullanıp, berkin olayını bilmeyen yok.

  • ...30 Mayıs 2020 10:49

    demekki, ABD de bu tip işlemler olunca, ABD de hukukda yasada işliyor... Trump dışarı çıkıp, içişleri bakanı dışarı çıkıp.... polisi körü körüne savunmadı.  ABD de bu tip hukuksuzluklar olunca büyük bedeller ödetirler.. bu olay karakola ve amirlere bir çok iç düzene yansır....

  • Emrah 30 Mayıs 2020 02:35

    YouTube görüntüleri izledim. Yanıyor o şehir. Bide yeni tutuklanmış.Şaka gibi. Bide insan haklarından konuşurlar hikayeden. Umarım o katilin yargılanmasını düzgün hakim yapar. Görüntüler net zaten you tube var.

  • Emrah 30 Mayıs 2020 02:04

    Kelepçeyi vurmuş. Yerde etkisiz halde hala diziyle kafasına bastırıyor ölsün diye ve öldü. O polis zehirli iğneyle idam edilmelidir doğrusu budur kasten cinayet zaten görüntüler çok net. Abd de idam cezası uygulanıyor. Genelde zehirli iğneyle idam oluyor.

  • Fbbbb 30 Mayıs 2020 01:28

    İnsanlığından utanmalı ömür boyu bu vicdansızlık yüzüne vurulacak

  • Cakir29 Mayıs 2020 23:52

    pisliği Korumaya aliyorlar

  • Suçlulara özgürlük29 Mayıs 2020 23:36

    Eminim siyahi masum biri olup kilisiye ayine giderken polis tarafindan böyle bir saldıriya uğradı.

  • köfteci29 Mayıs 2020 21:38

    biraz yatışınca serbest bırakırlar en fazla polislikten atılır