E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrenlerde aşı kartı ve PCR testi zorunluluğu 6 Eylül'de başlıyor---

Trenlerde aşı kartı ve PCR testi zorunluluğu 6 Eylül'de başlıyor

Trenlerde aşı kartı ve PCR testi zorunluluğu 6 Eylül'de başlıyor
01 Eylül 2021 - 14:54 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeye göre, 6 Eylül’den itibaren şehirler arası trenlerde seyahat edecek yolcuların aşı kartlarını ya da 48 saat içinde yaptırılan negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekiyor.

Devlet Demiryolları Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, koronavirüs tedbirleri kapsamında 6 Eylül tarihinden itibaren trenlerde aşı kartı ve PCR testi zorunluğu uygulamasının başlatılacağını anımsattı. 

Pezük, "Şehirler arası trenlerde seyahat edecek yolcularımızın aşı kartlarını ya da 48 saat içinde yaptırılan negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir" dedi. 

“Salgınla mücadelede başarılı olmak ancak hepimizin duyarlı olması ile mümkündür” diyen Pezük, yolcuların tedbirlere uymalarını rica etti. TCDD Taşımacılık olarak gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

 

Zorunlu PCR testi uygulamasının detayları belli oldu

 

THY, iç hat yolcularından PCR testi ya da aşı kartı isteyecek

 

Aşı kartı olmayan servisçiler, okullarda çalışamayacak

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay01 Eylül 2021 22:13

    Aşı olmak pcr testinden daha kolay .Aşılarımızı bir an evvel olalım.Aşı oluncada herşey bitti anlamında olmasada hasta olunsa bile hafif atlatma durumu var.Tedbrimizi almalı takdiri Allaha bırakmalıyız.Bugün 290 vefat var korkunç bir rakam ölenlerin çoğu aşı olmayan inatçı zihniyetler.Aşı yüzyıllardır var.Çocukken bir sürü aşı oluyoruz.Eskiden teknoloji bu denli gelişmiş değildi.Kısa súrede teknoloji sayesinde aşılar ortaya çıktı.Denemeleri yapıldı.Uyanık olalım mutlaka aşı olalım.

  • Tufan01 Eylül 2021 15:26

    Pcr yerine avrupadaki 2-3 dk da sonuç veren antijen testlere ne zaman geçielecek? Bu şekilde her türlü eziyet.