E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZorunlu PCR testi uygulamasının detayları belli oldu---

Zorunlu PCR testi uygulamasının detayları belli oldu

Zorunlu PCR testi uygulamasının detayları belli oldu
31 Ağustos 2021 - 19:39 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine PCR testi konulu yeni bir genelge daha gönderdi.

İçişleri Bakanlığı, 6 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitim öncesi 81 ilin valiliğine PCR testi konulu yeni bir genelge gönderdi. Genelgeye göre; başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek. PCR testi sonuçları okul idareleri tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak.

Aşıya karşı tereddüt içerisinde olan kesimlerin kaygı ve tereddütlerini gidermeye yönelik bilgilendirme ve rehberlik faaliyetlerine ağırlık verilecek. 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişiler; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında ya da uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatleri için negatif sonuçlu PCR testinin zorunlu olduğu, yine Milli Eğitim Bakanlığı'nca 24 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan 'Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi'nde öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan aşı olmamış öğretmen ve okul çalışanlarından haftada iki kez PCR testi istenilecek.

Bu çerçevede; başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek kişilerin, görevlilerin aşılı, geçirilmiş hastalık durumunda (Kovid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) olmamaları halinde; bu kişilerden haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenilecek. Sonuçlar okul idaresi tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak.

PCR negatif test zorunluluğu istenilen alanlara (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) girmek isteyen ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanacak olan kişiler; aşılama süreçlerinin tamamlanmış veya hastalığı geçirmiş kişi durumunda olup olmadığını Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kontrol ederek PCR negatif test raporu almaları gerekip gerekmediğini öğrenebilecek.

PCR UYGULAMASI 18 YAŞ VE ÜZERİ İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanma sırasında istenilecek PCR negatif test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OSMAN01 Eylül 2021 09:15

    BAKIN ARKADAŞLAR SİSTEMİ ANLAMAMIZ İÇİN EN BÜYÜK ÖRNEK AŞI. AŞI PROPAGANDALARINA BAKIN HER KESİM TEK SES. NEDEN ? SOSYAL MEDYASINDAN DİĞER YAYIN ORGANLARINA. GÜÇLÜLER BÖYLE İSTİYOR. ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI EDİYORLAR. BİZE DE BELLİ ALANLAR AÇARAK (TABİ O ALANLARIDA KENDİLERİ BELİRLİYOR AMA BİZ FARKINDA DEĞİLİZ) OYALANMAMIZI SAĞLIYORLAR. DÜNYA BÖYLE YANAN KİRBİT ÇÖPÜNÜ GÖZÜMÜZÜN ÖÜNÜNE KOYARLAR ARKADA ORMAN YANAR BİZ KİRBİT ÇÖPÜYLE IĞRAŞIRIZ. 

  • Okie Dokie31 Ağustos 2021 23:11

    Rahat bırakın insanları. Ne kadar da meraklısınız milletin burnuna, ağzına birşeyler sokmaya.

  • Tekno papaz 01 Eylül 2021 07:47

    Nadir Haklı olduğun konulardan birisi

  • Uygulama tarihi31 Ağustos 2021 23:07

    6 eylülde mi başlayacak Otobüs yolculuğu için de? Eğer öyleyse başlamadan yolculuk yaparım..

  • Tekno papaz31 Ağustos 2021 22:07

    AŞI OLANLAR HASTALANMIYOR MU? Neden onlar bu hastalığı yaydığı düşünülmüyor. Milleti zorlamaktan başka bir şey değil. Eğer pcr testi isteniyorsa aşı olandan da alınması lazım ama bu genel olarak  saçma bir olay. 

  • Tekno papaz 01 Eylül 2021 07:50

    Aşı olanda hasta oluyor onun için olamaz mı. Hem hasta oluyor be belirtileri hafif olduğu için grip zannediyor daha gazla kişiye bulaştırıyor.

  • Serkan31 Ağustos 2021 22:39

    Aşı olanlardan niye pcr testi istensin papaz efendi az iç az

  • Nuri31 Ağustos 2021 22:04

    Okul servisini sanki sadece aynı şöför sürüyor.vatandaşın kucağında gidiyor çocuklar.uyumaya devam durmak yok.

  • Ali Kaya31 Ağustos 2021 23:56

    Niye istemesin aşı oldukları için onların hastalığı taşımadığını nerden biliyorsun aşı olanlarda üstelik delta virüsü çılıyor

  • murat31 Ağustos 2021 20:09

    hastalanmayanlar suçlu sanki , korona geçirdiysen kapılar sana açık.....

  • murat31 Ağustos 2021 21:13

    kaç doz olayım bozok ? bir kereden bişey olmaz mı ? yoksa  2-4-6 ? ya da kaç ay geçerli ?  6 ay sonra yok sayılacak mı ? 

  • Bozok31 Ağustos 2021 20:43

    Öyle bir şey demiyorlar. Kısaca anlatayım sana. AŞI OL diyorlar.