E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor: 0 - Galatasaray: 2---

Trabzonspor: 0 - Galatasaray: 2

Trabzonspor: 0 - Galatasaray: 2
26 Aralık 2020 - 16:50 borsagundem.com

Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 yendi. Galatasaray bu galibiyetle puanını 29'a çıkarak liderliğe yükseldi.

Süper Lig'in iki dev takımı, Trabzonspor ile Galatasaray, 15. haftada kozlarını paylaştı. Mücadeleyi Galatasaray 2-0'lık skorla kazandı. Deplasmanda alınan bu galibiyetle birlikte sarı-kırmızılılar liderliğe yükselirken, Trabzonspor'un 7 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Galatasaray, karşılaşmanın 44. dakikasında Arda Turan ile bulduğu golle birlikte devreye 1-0'lık avantajla girdi.

Diagne'nin yokluğunda maça 11'de başlayan Oğulcan Çağlayan, 55. dakikada farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray, Trabzonspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti.

Galibiyetle puanını 29'a yükselten Galatasaray, liderlik koltuğuna oturdu. Süper Lig'deki 7 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Trabzonspor ise 20 puanda kaldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Halil Umut Meler maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Trabzonspor başlıyor.

5. dakika Sofiane Feghouli'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

9. dakika Marcelo Saracchi'nin sol kanattan ceza sahası içinde arka direğe gönderdiği ortasında Marlon Rodrigues topu kafa vuruşu ile uzaklaştırıyor.

11. dakika Trabzonspor Djaniny ile gole çok yaklaşıyor. Flavio Da Silva'nın kendi yarı sahasının ortasından göderdiği uzun pasta Djaniny bir anda Galatasaray savunmasını az adamla yakalayıp Ryan Donk ile bire bir kalıyor. Djaniny ceza sahasınıa girer girmez sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor ve top yandan auta gidiyor.

14. dakika Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktada yaşanan ikili mücadele sırasında Taylan Antalyalı, topa elle müdahalede bulunduğu gerekçesiyle hakem Halil Umut Meler tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Ceza sınırında bulunan Taylan Antalyalı bu sarı kart ile sonraki haftada oynanacak Antalyaspor karşılaşması için cezalı duruma düşüyor.

16. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Lewis Baker'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Okan Koçuk topa hakim olmayı başarıyor.

21. dakika Younes Belhanda'nın sol kanattan ceza sahası içinde arka direğe gönderdiği ortasında Marlon Rodrigues topu uzaklaştırıyor.

25. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Lewis Baker'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Vitor Hugo'nun kafa vuruşunu Okan Koçuk son anda kornere çelmeyi başarıyor.

27. dakika Anthony Nwakaeme'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kaleci Okan Koçuk'da kalıyor.

33. dakika Anthony Nwakaeme'nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Ryan Donk topu uzaklaştırıyor.

35. dakika Marlon Rodrigues'in ceza sahasına çeviridiği topu iyi takip edip Galatasaray savunmasından topu kapan Abdulkadir Parmak'ın ceza sahası içinden çektiği şutu Ryan Donk'un müdahalesi ile top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

40 dakika Emre Kılınç ile girdiği ikili mücadelede rakibini ayağına basmas nedeniyle Abdulkadir Parmak sarı kart görüyor ve Galatasaray tehlikeli yerden serbest vuruş kazanıyor.

44. dakika GOOLL!! Galatasaray Arda Turan'ın attığı gol ile Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan topla buluşan Emre Kılınç Oğulcan Çağlayan ile duvar pası yaparak ceza sahasında topla buluşuyor ve şutunu çekiyor. Emre Kılınç'ın sağ çaprazdançektiği şutu kaleci Uğurcan Çakır çelerken dönen topta Arda Turan yerden net bir şut çekerek topu ağlara gönderiyor.

45+2. dakika Hakem Halil Umut Meler ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 lık üstünlüğü ile sona eriyor.

46. dakika Hakem Halil Umut Meler ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya konuk ekip Galatasaray başlıyor.

52. dakika Galatasaray bu dakikada Marcelo Saracchi ile etkili oluyor. Sol kanattan orta sahadan Younes Belhanda ile girdiği verkaç sonrası Marcelo Saracchi soldan hızla ceza sahasına ilerleyip altıpasta topu içeri çevirmeye çalışıyor ve Uğurcan Çakır ile Edgar Ie'ye çarpan top kornere çıkıyor.

55. dakikaGOOLL!! Galatasaray Oğulcan Çağlayan'ın attğı golle Trabzonspor karşısında skoru 2-0'a getiriyor. Sol kanatta topla buluşan Ömer Bayram defansın arkasına koşu yapan Oğulcan Çağlayan'a doğru bekletmeden arapasını atıyor. Kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kalan Oğulcan Çağlayan sağ ayağıyla yerden bir vuruşla topu ağlara gönderiliyor. Pozisyon öncesi ilk karar ofsayt veriliyor fakat VAR sisteminin uyarısı ile hakem Halil Umut Meler pozisyonu gol olarak değerlendiriyor.

61. dakika  Omar Elabdellaoui'nin sağ tarftan ceza sahasına doğru havalandırdığı topta Arda Turan'ın kafa vuruşu Serkan Asan'a çarpıp kornere gidiyor.

64. dakika Serkan Asan'ın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Taylan Antalyalı topu kontrol edip uzaklaştırmayı başarıyor.

69. dakika Trabzonspor Benik Afobe ile gole yaklaşıyor. Orta sahada Majid Hosseini'nin kaptığı top sonrası Benik Afobe Galatasaray'ı az adamla yakalıyor. 3'e 2 poziyonda topla ilerleyen Benik Afobe ceza sahası yayından yerden sert bir şut çekiyor fakat top yandan auta gidiyor.

73. dakika Selçuk Asan'ın pasında topla buluşan Lewis Baker'ın ceza sahası yayından yaptığı plase vuruşu kaleci Okan Koçuk'ta kalıyor.

75. dakika Trabzonspor bu dakikada Abdulkadir Parmak ile gol pozisyonundan yararlanamıyor. Sol taraftan Anthony Nwakaeme'nin uzaun taç atışıyla topla buluşan Abdulkadir Parmak şık çalımlarla bir anda ceza sahasına giriyor, Abdulkadir Parmak'ın altıpasta sağ ayağının dışıyla yerden çektiği şutu kaleci Okan Koçuk ayakları ile çeliyor dönen topta Abdulkadir Parmakt tekrar şansını deniyor fakat top yan ağlarda kalıyor.

83. dakika Orta sahada Flavio Da Silva'nın ara pasına hareketlenen Benik Afobe için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

88. dakika Sağ kanattan Serkan Asan'ın ceza sahasına gönderdiği ortasında top kaleci Okan Koçuk'da kalıyor.

90+4. dakika Hakem Halil Umut Meler son düdüğünü çalıyor ve karşılaşma Galatasaray'ın 2-0 lık üstünlüğü ile sona eriyor.

İŞTE İLK 11’LER

Trabzonspor: Uğurcan, Serkan, Edgar, Hugo, Marlon, Flavio, Yusuf, Baker, Abdulkadir P., Nwakaeme, Djaniny

Galatasaray: Okan, Omar, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Feghouli, Belhanda, Emre K., Arda, Oğulcan (Falcao)

Ali Koç: İnşallah bu sene 4. yıldızı takarız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,67
En Yüksek: 9,84
En Düşük: 9,47
Değişim 1,68 %
FK: 28,92
PD / DD: -5,53
İşlem Hacmi 563.673.987
Toplam Adet: 58.244.906
Ağırlıklı Ort.: 9,41
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)