E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTPAO, 15 sahada petrol arayacak---

TPAO, 15 sahada petrol arayacak

TPAO, 15 sahada petrol arayacak
01 Mayıs 2023 - 09:42 borsagundem.com

TPAO'ya 15 sahada çalışma yapması için petrol arama ruhsatı verildi

ürkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO), çeşitli illerdeki 15 saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, petrol hakkına müteallik kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TPAO'ya, Şanlıurfa'da 8, Şanlıurfa-Mardin'de 2, Erzurum'da 2, Şırnak'ta 2 ve Mardin'de 1 sahada çalışma yapması amacıyla petrol arama ruhsatı verildi. Söz konusu ruhsatlar, 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Ayrıca, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğünün, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'da sahip olduğu 4. grup maden işletme ruhsat sahasındaki metan gazıyla ilgili işletme ruhsatı almak için müracaatta bulunduğu duyuruldu.

Bakan Dönmez: Çok yakın bir zamanda petrolle ilgili müjde verebiliriz

 

Türkiye’nin en çok petrol ithal ettiği ülke Rusya

 

Türkiye'nin petrol ve LPG ithalatı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN01 Mayıs 2023 14:33

    Bu hükümet seçimleri kazanamaz ise çıkan doğalgaz ve petrol kuyularını eskiden olduğu gibi tek tek kapatılmasından endişe etmekteyiz.çünkü meral akşener çıkmış blu doğalgazın rusgazı olduğunu söylemesi ve diğerlerinin de bunlardan memnun olmaması bizleri üzmüştür.

  • Mucise Reis : )01 Mayıs 2023 11:45

    13 Günde, 13 farklı müjde ve kuyudan petrol, doğalgaz, elmaz, yakut, mücevher, batık gemi, saf petrol, dünyanın en iyi, en ileri, en kıskanılan , cevheri dünyada anca kaf dağında olan, çok kıymetli menerallerin keşfini bekliyorum. Haberim olmaz bu keşifden diyede 52 tv kanalının ve 15 gazetenin haftalarca beni bilgilendirmesini, Tarafsız bölgenin saat 20 den 24 e kadar cnalı program ile anlatmasını istiyorum. :D