E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTotalEnergies emisyon yoğunluğunu yüzde 0,1'e düşürecek---

TotalEnergies emisyon yoğunluğunu yüzde 0,1'e düşürecek

TotalEnergies emisyon yoğunluğunu yüzde 0,1'e düşürecek
21 Mart 2024 - 05:37 borsagundem.com

Fransız enerji şirketi TotalEnergies, yayımladığı iklim raporunda petrol ve gaz operasyonlarının metan emisyon yoğunluğunu 2030 yılına kadar yüzde 0,1'e düşürmeyi amaç edindiğini duyurdu

Fransız enerji şirketi TotalEnergies, üretime yönelik petrol ve gaz operasyonlarının metan emisyon yoğunluğunu 2030 yılına kadar yüzde 0,1'e düşürmeyi hedeflediğini açıkladı.

TotalEnergies, yayımladığı sürdürülebilirlik ve iklim raporunda, şirketin 2023'te toplam 34 kiloton metan salmasının ardından, petrol ve gaz operasyonlarının metan emisyon yoğunluğunu 2030 yılına kadar yüzde 0,1'e düşürmeyi hedeflediği duyurdu.

2023 YILI METAN YOĞUNLUK ORANI HESAPLANMADI

Daha önce yüzde 0,1 metan yoğunluğu hedefi yalnızca üretim yönündeki doğalgaz projelerine uygulanıyordu. Öte yandan raporda şirketin 2023 yılı metan yoğunluk oranları hesaplanmadı.

TotalEnergies ayrıca yeni petrol ve gaz projelerine yatırım yapılıp yapılmayacağının değerlendirilmesine yönelik iklim kriterlerini de sıkılaştırdı. Yeni emisyon tavanı, 2023'teki 19 kg CO2e/boe seviyesinden, varil petrol eşdeğeri başına 18 kilogram CO2 eşdeğerine düşürüldü.

Bilim insanlarına göre metan, karbondioksitten (CO2) sonra iklim değişikliğinin ikinci en büyük nedeni ve dünya atmosferinde diğer gazlardan çok daha kısa bir ömre sahip olmasına rağmen kısa vadede çok daha yüksek bir ısınma etkisine sahip.

Prensi Selman, Blinken ile görüştü

 

Kanada'dan İsrail'e 'askeri ihracata devam' kararı

 

BES'te kısmı ödeme tarihi değişti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)