E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTogo Kuleleri inşaatı için yıkım kararı alındı---

Togo Kuleleri inşaatı için yıkım kararı alındı

Togo Kuleleri inşaatı için yıkım kararı alındı
28 Nisan 2022 - 21:20 borsagundem.com

Ankara'da son yıllarda tartışma konusu olan "Togo Kuleleri" inşaatı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Togo Kuleleri inşaatının yıkım kararının alındığını duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu inşaata ilişkin encümen kararının alındığı toplantı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirildi.

AA'da yer alan habere göre toplantıda, Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce belediyeye bu konuda yazılan yazılar, muhtelif yargı kararları ve imar mevzuatı birlikte değerlendirilerek halihazırda mühürlü olan kuleler için yıkım kararı alındı.

Açıklamada, Belediye Meclisinde emsalin 1,5 oranına düşürülme kararının tüm siyasi partilerin oy birliğiyle alınmasına rağmen yıkım kararının alındığı bugünkü encümen toplantısına AK Parti'li ve MHP'li üyelerin katılmadığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Sinan Aygün'ün Eskişehir yolu üzerindeki 'Togo Kuleleri' inşaatına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 5 yıl önce söz konusu inşaata ilişkin imar planı değişikliğine karşı 'kamu yararına aykırı olduğu' gerekçesiyle dava açtı. Gökçek'in 2017 yılında istifa etmesi ardından göreve gelen Mustafa Tuna döneminde, inşaatın imar değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi.

Mansur Yavaş'ın, 31 Mart'ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra 16 Aralık 2019'da inşaat mühürlendi.

Danıştay 6. Dairesi de, geçtiğimiz yıl TOGO Kuleleri inşaatının bulunduğu parseldeki imar değişikliğinin iptaline ilişkin Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesince verilen kararı onadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İtri29 Nisan 2022 18:11

    Adam milyonları götürdü, torununun torunu bile zengin kalacak. Ama burda çocuğu evlense 2 bilezik takamayacak gafiller adamı savunuyor, bir kaç kat traslanmasin diye aglasiyor. Islah olmazsınız

  • future 29 Nisan 2022 15:35

    Yahu o kadar para heba olacağına Devlet el koysun.Kamunun ihtiyacına göre kullanılsın.

  • İtri29 Nisan 2022 19:23

    Adaleti oldurursen, devleti oldurursun

  • Mucise Reis ; ) 29 Nisan 2022 14:46

    Devletin kanunu var diyoruz. Adam çıldırmış aile terbisei boyutunda yazılar yazıyor :D nasıl bir otdamda terbiye ahlak dersi aldısa ailesinden :D neyse. Kanun var nizam var. Anayasa var, Avrupa insan hakları var. varda var. Problem varsa hukuk bunu çözer. Bir yerden konu döner. Sen git usulsuzce iş çevir, sonra vay efendim öylei vay efendim böyle. Sayıştay raporları çıkmadı daha ortaya :D  Utanmasa 3 kuruş menfaati için valla bina yok, billa bina yok diyip kurana da el basar bu aile terbiyesinden yoksun Baran. koskoca binaları gördüğü için paşa paşa kabul etmek zorunda kaldı olayı :D Hangi genel müdür bakanlık kurumunu batırmış Türkiye de ? :D yok genel müdür ssk yı batırdı :D bakanı var, vekili var, hükümeti var, memuru kurum batırdı :D Kuru sıkı sallamış ortaya 2 cahil okurda oyunu verir diye :D hukuksuzluk zaten bu hala getirdi , kanun tanımazlık bu duruma soktu anlayamıyorlar :D 

  • baran29 Nisan 2022 11:30

    Hep trübünlere oynuyor bu karakterler çok yakında rezil olacaksınız!  Bunların derisi çok kalın yalnız!  Atar yalanı  severler kiralık kotrasında yatanı!  O makam da elden gidince artık kayağa gider!  

  • Bik29 Nisan 2022 08:19

    Zeytinburnu/İstanbul'da Onaltıdokuz kuleleri için danıştay 2014 yılında yıkım kararı verdi de uygulanmadı.

  • Türkoğlutúrk 29 Nisan 2022 09:14

    Keşke uygulansaydi.sehirler bu kadar betona gomulmez,trafik rezillesmez,hava kirlenmezdi.hos o iğrenç yapılara para verenlerde suçlu yapanlar kadar.

  • Ali29 Nisan 2022 04:34

    Bu ekonomik krizde sadece yakma yıkma derdine düşen gafil ahmaklar.siz neyin peşindesiniz.Tuzunuz kuru ...sizden olmayan yansın bitsin gitsin.yazıklar olsun bu cahiliye döneminize

  • Türkoğlutúrk 29 Nisan 2022 08:34

    Yıkma yetmez Melih yargılanmalı.kim neden korkuyor yargiliyamiyor.

  • baran29 Nisan 2022 02:26

    O zaman bütün yüksek binaları yık sıkıyorsa!  İlginçtir o binalar zaten bir chp liye ait!  Yıkamayacağını kendisi de biliyor.  Yolsuzluk dosyalarından ve yediği haltlardan dikkati başka yere çevirmek için yapılan bir şov.  Gerçekten bu cenabet hödükler kadar alçak bir topluluk Dünya da yoktur.  Bunlar kadar pislik acuze sürüsü bulamazsınız!  Bak Yılmaz Özdil kaçak villacı daha dün Kavala ya güzelleme yapıyorsun!  Senin de Kavala nın da,  diğer bastıbacak dörtgözün de,  yazgülü, morgülü, Barış Terkoğlu hepinizin canı cehenneme!  

  • Türkoğlutúrk 29 Nisan 2022 08:35

    Sen önce görevden aldığın kişiyi yargıla.neden korkuyorsun yargiliyamiyorsun.

  • Kürşad28 Nisan 2022 23:58

    Kulelerin yapımı yasal ama etik değil. Açık kapı imar plânı değişikliği, bu kapı sıkı tutulmalı, parsel bazında değişiklik, kamu talebi hariç hemen hemen imkânsız gibi bişey olmalı.

  • Vedat28 Nisan 2022 23:39

    Yav yıkmak ne kardeşim al belediye binası yap anlaş yalnışa yalnışla gidilmez

  • ...29 Nisan 2022 08:38

    Her alıştın oldubuttiye getirmeye.

  • fatih29 Nisan 2022 04:14

    adamlar usülsüz bir şekilde yapmış.yapılması gereken usolsüzlüğü yapanları cezalandırmak senin dediğin tam zamane türkiyesi akpe aklına uymak gasp etmek...

  • E.g.28 Nisan 2022 23:21

    BU YAPILAR YÜKSEK GELIRLİLER İÇİN YAPILMIŞ BELEDIYELER DE DÜŞÜK GELİRLİLER İÇİN SOSYAL KONUTLAR YAPIP/YAPTIRIP BIR KIRA TUTARINDA DEPOZİT İLE DÜŞÜK GELIRLİLERE KEFİL ŞARTI ARAMADAN KİRAYA VERMELİDİR

  • baran29 Nisan 2022 11:17

    Kansızların işi hep yalan!  olur!  Değil mi sırtlan?  Yalanlarını bin kere de yüzüne vursan  bu aşağılık karakterler başka yalanlara yelken açmaya devam edecekler!  Köpek parti binasından bahsediyor. Yani kendini anlatıyor.

  • baran29 Nisan 2022 10:42

    Türkiye zenginleşti  nankör köpek Nankörlük ve yozlaşma zirve yapınca da Allah belanızı böyle veriri işte.  Ssk yı batıran Kemal Türkiye yi de batırmaya çalışıyor ama bir türlü adaylığını dahi açıklayamıyor.  Rahşan affı ile yırtan Kemal bu sefer Bülent Ecevit in DSP sine girmek istedi malum sabık olduğu için partiye kabul edilmeyen bu zevat ve  yalanlarını burada ısrarla sürdüren ne idüğü belirsiz  hödük takımı ısrarla yalanlar üzerinde yürüyeceğini zan ediyor!  Pide alamayan görmemiş kahpeye bak sen!    Seni yalancı köpek seni!  Yalancının Allah belasını vermiş olsaydı ki mühleti var hepiniz cehennem olup göçerdiniz en başta Sansaryan ve  ekibi sen de ilk 20 ye girersin SIRITIK SOYTARI!  

  • Mucise Reis ;)29 Nisan 2022 09:07

    Parti binasından karnını doyuran borazanlar fakirin neden var olduğunu bilmiyor ? sen 19 yıldır fakire ne yaptın Baran bey onu anlat. 19 yıllık eseriniz fakirler silsilesi.. utanmadan birde FAKİRLER YARATTIK, MANSUR fakirler için ne yaptı diyor :D allah akıl fikir versin, 19 yıl sonra fakirlerin olduğunu görebildi :D Ben bu yaşıma pide alamayan, ekmek alamayan fakirlik görmedim. 2022 fakirleri sanki suriyeden göçmüş hiç birşeyleri yok hayata sıfırdan başlayan insanlar gibi oldu...

  • Türkoğlutúrk 29 Nisan 2022 08:40

    O hükümetin görevi.tipki yoksulluğu önlemek gibi.belediyeler yoksula yardım yapmamalı.hukumetin yoksullastirdigi halkı belediye kurtaramaz.

  • baran29 Nisan 2022 02:31

    İyi bir temenni de!  Belediyeci Mansur fakir için ne yapmış şimdiye kadar?  Bu pis rezil şovlardan bıktık artık.  Kendisi için Beypazarı n da ve Ankara nın  muhtelif yerlerde nasıl rant oluşturulduğu tek te k çıkacak  ortaya sonra engelleniyoruz falan diye kıç kıvırmasın sakın.

  • Mucise Reis ;)28 Nisan 2022 22:48

    Serbestse bina yapmak yazlık üzerine 5 katta biz çıkalım. yıkmaya gelen olursa günah deilmi , milli servet değilmi, der tapu alırız :D kim ne diye o kadar kaç çıktı ? Herkes izin alsın, sonra iş yapsın. oh ne güzel dunya kanun çıkıyor bedava para basıyor tapunu alıyorsun. Herkes evinin üzerine 5 kat çıksın, :D olacak iş mi ? .. Birde devlet mühürü taşıyanların bu tarz oyunlara el uzatmasıda yargı karşısında soyguya çekilmeli. Devlet mühürü alıyorsun, milletten yetki karşılığ, hizmetler millete değil ona buna oluyor ? yargıya hesap vermeli. Sen kimsin türk milletinin yetkisini nasıl kullanıyorsun ? 

  • Aktrol28 Nisan 2022 23:39

    Bir daire sahibi yorumu beğenmedi.

  • RAMO CANCAN28 Nisan 2022 22:22

    yazık değil mi.sırf siyaset uğruna .milyarlarca para çöpe hemi.

  • Türkoğlutúrk29 Nisan 2022 09:48

    Öyle diye diye geldik bugünlere.hep yapanın yanına kâr kaldığı için.

  • Rant müdürü28 Nisan 2022 23:30

    Hadi ya?

  • Serhan28 Nisan 2022 22:07

    Mansur bey bukadar doğrucusun bir yamuğun çıkarsa ayvayı yedin

  • Adam28 Nisan 2022 21:43

    Hiçbir şey çıkmaz fiyatı düşer Togo kileri birisi alır. Ucuzu alacak sonra Fiat artar.bu manşet neler gördü bu hayat..