E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Türk Lirası açıklaması---

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Türk Lirası açıklaması

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Türk Lirası açıklaması
23 Aralık 2021 - 14:50 borsagundem.com

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilan ettiği ekonomik önlem paketine ilişkin, "Mali piyasalarda istikrar artmıştır. İstikrarı güçlendiren adımları destekliyoruz." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilan ettiği ekonomik önlem paketinin reel sektör tarafından çok olumlu karşılandığını söyledi.

Atılan adımların yerinde olduğunu ve moralleri düzelttiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Yapılan açıklama, piyasalardaki etkisini de pozitif olarak göstermiştir. Döviz kurlarındaki aşırıya kaçan, olağan dışı yükselişlerin önüne geçilmiştir. Mali piyasalarda istikrar artmıştır. Türk lirasına güveni tesis eden ve istikrarı güçlendiren adımları gayet olumlu buluyor ve destekliyoruz. Asgari ücret vergi indiriminin herkese uygulanma kararı, KDV düzenlemesiyle iadelerin hızlandırılacak olması, Kurumlar Vergisi indirimi ve yeni Kredi Garanti Fonu paketini çok önemli ve faydalı görüyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ekonomisinin serbest piyasa kuralları içinde yoluna devam edeceğini vurgulamasının önemine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Zira birilerinin özellikle sanal ortamda yaymaya çalıştıkları dedikoduların önüne geçilmiş oldu. Türkiye ekonomisinin gücü, teşebbüs hürriyeti ve girişimci gücünden gelir. İşte Gaziantep de bunun en büyük kanıtıdır. 365 oda ve borsamız Türkiye'nin gücüne her zaman inandı, hep de inanacağız. Türkiye'ye yatırım yapanlar hep kazandı, inşallah bundan sonra da yatırım yapanlar ve ülkemize güvenenler hep kazanacak."

TCMB rezervlerinde azalma

 

Bankacılık sisteminde krediler ve mevduat arttı

 

Dolar/TL'de kırmızı çizgi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • konut dusuyor23 Aralık 2021 22:50

    sayin baskan konut fiyat dusurun dolor dustu 600 tl ev bence 400 oldu ev almayin yag gibi olmazsin

  • Misafir 23 Aralık 2021 21:31

    Bir insanın lafı özüdür sayın başkan dan kendi sektöründe indirim yapmasını bekliyoruz

  • Gelir dengesizliği23 Aralık 2021 20:37

    Belediyelerde personele verilen SDS belediye başkanlarının yetkisine bırakılmamalı, sonra adil olmayan oranlar belirleniyor, CHP belediyeleri üst sınırdan verirken AK Parti belediyelerinde çok düşük oranda hatta hiç vermeyen belediye başkanları var, umarım bu soruna bir çözüm getirilir.

  • fafa23 Aralık 2021 19:38

    Söylediğine inanıyor musun?Zenginler korkak olur.

  • Mucise Reis ;)23 Aralık 2021 18:14

    Kim bu hale getirdide? kim çözüm üretti ? merkez bankası faiz arttırmıyorum dese, usd zaten 8 lerde kalacak, millet para kaybetmeyecek ekonomı zamlar gelmeyecekti. ne oldu ? faizler yine arttı. faiz çek oranlar rekor şuan kredi çekemezin. bankaya faizle para koy gelir yükseldi. ne değişti ? boşu boşuna bir çok kişi malından oldu yaktı finansal pıyasalarda. yabancıda gelmişken kaçtı... teşekkur etmiş :D 

  • psiko23 Aralık 2021 17:34

    şu adam osmanlının duraklama döneminden beri gitmedi ya.kundaktayken bu adamı görüp ağlardım.

  • Hehe23 Aralık 2021 16:29

    Hadi bakalim uc bes ihale daha alabicen mi

  • yatırımcı23 Aralık 2021 17:43

    HE HE sana gevrek desem kızar mısın ?