E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTL'nin 'carry trade' avantajı çöktü---

TL'nin 'carry trade' avantajı çöktü

TL'nin 'carry trade' avantajı çöktü
23 Mayıs 2018 - 13:13 borsagundem.com

TL'nin carry trade avantajı, volatilitenin dokuz yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla çöktü

TL'de carry trade potansiyeli, sert bir düşüş ile 2017 yılının Ocak ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

Lira, yılın başından bu yana gerçekleştirdiği yüzde 18'lik değer kaybıyla birlikte "carry trade"de dünyanın en kötü performansını sergiliyor.

TL'deki düşüş, beklenen volatilitedeki artış ile birlikte piyasayı yeni yatırımcılar için cazip hale getirmeyi başaramıyor.

TL'nin dolar karşısındaki bir aylık beklenen volatilitesi, 2009 yılının başlarından bu yana en yüksek seviye olan yüzde 28'e sıçradı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş23 Mayıs 2018 14:51

    16 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. Tek adam politikası hangi partide var? Az kaldı gidecek Erdoğan ve Akp. Ama iflas etmiş bir ekonomi ve miras bırakarak gidecekler. Neyse zararın neresinden dönülüşe kardır demiş Atalaımız.

  • Mustafa kemal kaya23 Mayıs 2018 14:03

    Cumhuriyet tarihinde söyle bakilinca hep ayni flim dönüp duruyor..iktidara gelmek icin adamlardan icazet al söylediklerini yap ..biraz güclenince bas kaldir.sonra tepe taklak siyasetten silin..yani hep ayni hikaye..memleketin cikarlari küresel güclerin cikarlariyla catistimi küresel güclerin tarafinda olacaksin..az gelismis ülkelerin sadece ekonomileri degil vatandaslarinin beyin hücre yapilari da az gelismis oluyor herseyi cabucak unutuyorlar..bu düzen ayni sekilde devam edip gidiyor.yani düzenin degismesi icin bedel ödemen gerek ..bu bazen 250 bin can oluyor canakkalede bazen bu günlerde oldugu gibi ekonomik saldirilar.bunlara gögüs gerecek onurlu bireyler cogalinca o zaman düzlüge cikarsin..iki kurus cikarinin derdine düsüp cigirtkanlik yapanlarla degismez hicbirsey

  • demirkan 23 Mayıs 2018 13:29

    TL ÇÖKMÜYOR. ÇÖKERTİYOR LAR. DÜNYANIN HAİNLERİ ŞU AN TÜRKİYE İLE UĞRAŞIYOR. AVCUNUZU YALARSINIZ.

  • Yorum23 Mayıs 2018 13:22

    İyimi kötümü

  • demirkan 23 Mayıs 2018 14:55

    İHRACAT İÇİN İYİ. İTHALAT İÇİ KÖTÜ. ABD ALMAN İNGİLİZ. MALI KULLANAN LAR İÇİN KÖTÜ. ÇOK İYİ OLDU.