E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'TL'de düzenli değer kaybı daha iyi!'---

'TL'de düzenli değer kaybı daha iyi!'

'TL'de düzenli değer kaybı daha iyi!'
24 Eylül 2021 - 15:40 borsagundem.com

IIF Başekonomisti Brooks, "Düzenli bir değer kaybı çok değerli TL'den daha iyi" açıklamasını yaptı

Uluslararası Finans Enstitüsü Baş ekonomisti Robin Brooks, TCMB'nin dünkü faiz indirim kararı sonrasında TL'de değer kaybının düzenli olmaya devam ettiğini belirtti.

Brooks, "TL'de dünkü karar sonrası ayarlanma düzenli olmaya devam ediyor. TL'nin yüksek değerli olduğunu düşünüyorduk, adil değer hesaplamamız halen 9,50 seviyesinde. Carry trade ile desteklenen çok güçlü bir para birimindense düzenli bir değer kaybı yaşanması daha iyi" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın kamu borcu 58.5 milyar dolar oldu!

Dolar zirveyi yeniledi!

Kamu bankalarının döviz açığı yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Olay 25 Eylül 2021 01:20

    Elbirliği ile ülke insanımızı fakirleştiriyorlar. Bu neye hizmettir !?!?

  • Gerçekleri Görüyorum 24 Eylül 2021 21:32

    Düzenli düzenli fakirleşmek aniden fakirleşmekten iyiymiş. Türk insanını planlı bir şekilde fakirleştiriyorlar. Ülke insanı kimsemin umurunda değil.

  • Bir yorum24 Eylül 2021 20:30

    Amerika bütün  Dünya da  ekonomilere  dolar ile hükmetmeye  çalışıyor  Veezuela Rusya ve  pek çok ülkede bunu yaptı!  Bu  haberin  bizatihi kendisi bunun ispatıdır .   

  • ....24 Eylül 2021 17:51

    Garan 5 tlden 10 tl oldu da düşüyor.Halkbankası 6 tl den 4 tl ye geldi. Sen banka olarak ne istiyorsun bizden. Utanmıyormusunuz olumlu olumsuz her olayı düşüş için kullanıyorsunuz. Siz kime hizmet ediyorsunuz. Reklamlarla insanların akıllarıyla oynadığını düşünen zihniyetlere yazıklar olsun.

  • öRDEK sA24 Eylül 2021 16:50

    Çünkü değersiz tl enflasyon olarak hanelere dalıyor

  • Mucize Reis : )24 Eylül 2021 16:44

     her fırma 100 mılyon usd ihracat kredisi kullanabılıyor. x firma ucuz kredi aldı, fatura şişirdi yurtdışı bağlantılı oldugu Türk firmaya abartılı malı fatura ettı ve gonderdı... ucuz kredi aldı.. bu fırmanın limiti dolunca başka firma  ihracat edilmek üzere kredi kullandı. yurt dışındaki paravan firmaya ihracat abartılı rakamlar turk firmadan aldığı malı karla sattı.... limit doldu. z firmada ihracat edecem diye malı Turk firmadan aldı, sonra yurt dışında paravana kesti. şişirilmiş faturalarla... ne oldu ? exım banktan kredi kullandım : ) ihracat yaptım. ihracat rakamları ulkemızın arttı... bu fırmalar tarik firmaları olabilir, Türkiye de ucuz kredi almak başka yerlerde kullanmak isteyen kotu niyetliler olabilir. Türkiye bu kredileri nasıl denetlıyor ? bunada exım bank, ucuz ihracat kredisi SİSTEM ACIĞI DENMEZMİ ? aklımız anavatanımız Türkiye de hep... siyaset elini heryerdne çeksın. denetım gelsın.

  • Mucize Reis : )24 Eylül 2021 16:38

    Ben exım bank harıcı yeni bir sistemin kurulma çalışması hakkında görüşmüştüm. Yani Türkiye geneli faiz düşmüyor, ben ihracat yapmayı taahut eden firmalara ucuz kiredi vericem. 100 bin usd attım. ilgili ihracat yapılanı belgeleyene, kredi veriyorum özel kredi. Firmalar bunları ucuz alacak, ihracat yapınca ucuz faizle kullanacak. kullanma zise, faiz yuksek rakama dönecek. böyle bir alt yapı ve denetım ile, ihracatçıya özel kredi sağlanacak. ilgili ucuz kredi faizi DOLAYLI vergier ile fakir fukaraya yansayacak. Bu MODEL foss.. kalıcı olmaz. yorum satırı sığmıyor yazıcam diğer yoruma... sistem açığı var... yazılımda bug deriz..

  • Kaçkar KAPLANI24 Eylül 2021 16:32

    Söylemeye gerek yok görüyorsun, 2 kuruş kazancımız da elimizden 2 günde gitti (6)  (6) 

  • Mucize Reis : )24 Eylül 2021 16:56

    Merak etme, daha iyilerini kazanacaksın. Moralini motivasyonunu inancını kaybetme. İnkılaplarımız taş gibi ayakta...  Türkiye olarak çok daha büyük zorluklardan geçti dedeler, Sıfırdan devlet kurdu. Biz var olan devleti ayakta tutarız bir şekilde. Bize işin kolayı kalıyor aslında. Sabır.... Bir kaç kişi değil, herkes kazanana kadar sabır... Arkada kimse kalmayacak...

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ24 Eylül 2021 16:27

    paniklemeyin arkadaşlar.bunlar geçici hareketler olup hisse senetlerinizi ucuz ucuz yezidlere kaptırmayın.

  • Tam tersi fiyatlar yüksek 25 Eylül 2021 01:18

    Ne uucuzu. 40 lira 60 lira 100 liraya tonla şirket oldu. 1 liralık nominal değerler 40 misli 100 misli oldu. Bu mu ucuz hisse ?

  • Bak sen24 Eylül 2021 16:16

    Yürü git be…

  • KERİM24 Eylül 2021 16:07

    BU FİYATLARDAN DOLARLARI KİMLER ALIYOR

  • Hayri24 Eylül 2021 16:05

    Yuh artık. Benim milli param hakkında söz söyleme cüretini sana veren kim? Milletin fakirleşmesi size muhtaç olması el pençe divan durması mı gerekiyor? Kölelik kaldırıldı.

  • düzeni üzen24 Eylül 2021 15:53

    içimdeki ses ''marabayız lan biz'' diyo dışımdaki sesi hiç solemiyorum bile

  • Mucize Reis : )24 Eylül 2021 15:52

    İş dünyası her oda, hangi hammeddleri türkiye üretebilir ? bunun reçetesini oluşturmalı. Bütün ticari odalar,  hangi ürünler, hangi firmalarca en çok talep ediliyor vede, hangi ürünleri Türkiye devlet desteği ile oluşturabilirler ? Böylece ihracat yapmadan, ithalat kesilecektir. Bunu devlet planlama teşkilatı ile uygulamaya nasıl koyabilirler. oluşturulan bu sistem ile sisteme dahil olan firmalar buradan belirli oranda hammadde almayı taahut edebili. Bu durumda HİÇ BİR DEVLETİN TEPEDEN ATAMASININ girmeyeceği bağımsız denetim kurumlarında anakra bedeliyesi, istanbul bedelidyesi gibi denetlenecek tesisler yapılmalı. usd kazanmasakda, tuketım düşürülebilir. Ama merkezbankası harici tık yok ortada