E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL’de düşüş sınırlanınca borsada toparlanma dikkat çekti ---

TL’de düşüş sınırlanınca borsada toparlanma dikkat çekti

TL’de düşüş sınırlanınca borsada toparlanma dikkat çekti
31 Mart 2021 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

TCMB’de başkan yardımcısı değişimi takip edilen bir gelişme olurken, dün gün içerisinde TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun faizin enflasyon üzerinde oluşturulacağına yönelik açıklamaları ön plana çıktı. Ekonomi yönetimindeki gelişmeler ve açıklamalar yurt içindeki fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Küresel çapta ise mevcut endişeler gündemdeki yerini korurken, ABD uzun vadeli tahvil faizlerinde yeniden etkili olan yükseliş eğilimi takip ediliyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

Enflasyon ve salgın endişeleri risk oluşturmaya devam ederken, ABD tahvil faizlerinin seyri de önemini koruyor. Hisse piyasalarında ise dalgalı seyir etkisini sürdürüyor. TL’deki değer kayıplarına bağlı olarak zayıf bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi, TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun açıklamalarının ardından kayıplarını geri alarak günü %0,23’lük yükselişle 1.395,79 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,31 – 8,33 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 8,32’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün TL’deki değer kaybının etkisi ile gün içinde aşağı yönlü hareketlerin dikkat çektiği endekste TCMB Başkanı’ndan gelen açıklamaların TL’deki değer kaybını sınırlaması ile birlikte toparlanma dikkat çekti. Bugün de izleyeceğimiz ana gösterge TL’deki hareketler olmaya devam edecek. Bugün mart vadeli pay sözleşmelerinde vade sonu olması nedeniyle hisse bazlı hareketler ön plana çıkabilir. 1.384 ilk önemli destek olup, bu seviyenin altında olacak kapanışlar aşağı yönlü baskıyı artırarak ilk kademede 1359 ve devamında 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1.294 ile önceki dibin de bulunduğu 1.256 aralığının yeniden test edilmesine neden olabilir. Yukarıda ise 1.412 ve 1.423 ilk kademede izlediğimiz önemli dirençler konumunda.

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 31/03/2021

 

Alkim Kimya ve Yeşil GYO sorusu

 

Dünyanın en büyük tahvil fonu hisse öneriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)