E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünyanın en büyük tahvil fonu hisse öneriyor---

Dünyanın en büyük tahvil fonu hisse öneriyor

Dünyanın en büyük tahvil fonu hisse öneriyor
31 Mart 2021 - 08:39 borsagundem.com

Vaka sayısındaki artış, kısıtlamalar hatta kapanmalar borsalara yükseliş olarak yansıyor. Dev tahvil fonu Pimco da bu ortamda hisse senetleri için ‘ağırlık artır’ önerisinde bulunuyor.

Dünyanın en büyük tahvil fonlarından biri olan Pimco, 2021'de güçlü küresel toparlanma ile enflasyonda geçici artış bekliyor. Kuruluşun değerlendirmesinde hızlanan aşılamalar, mali destekler ve devam eden gevşek para politikaları etkisi ile küresel ekonomide bu yıl güçlü toparlanma beklendiği vurgulandı.

ENFLASYON TAHMİNİ

Pimco, gelecek birkaç ay enflasyonda geçici artışlar yaşanacağını öngördü. Bununla birlikte bu yıl ve gelecek yıl enflasyonun merkez bankalarının beklentilerine yakın kalacağını tahmin etti. "Piyasa yakın vadede enflasyon risklerini izleyecektir" yorumu yaptı. Küresel ekonomide bu yıl %6 civarında büyüme bekleyen Pimco, hisse senetleri için ağırlık artır pozisyonunu koruduğunu belirtti.

Tercihlerinin öncelikle ABD ve Asya hisseleri olduğunu aktardı.

ABD borsaları tahvil faizlerindeki yükseliş sonrası ekside kapandı

 

Gündelik yatırımcılar güçlenen borsaları sevmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)