E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklara yönelik risk algısı kırılıyor---

TL varlıklara yönelik risk algısı kırılıyor

TL varlıklara yönelik risk algısı kırılıyor
02 Ekim 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor.


Güne alıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirse de gün sonuna doğru kar satışlarıyla karşılaşarak günü %0,15 düşüşle 1.143,51’den kapattı. ABD borsaları teşvik paketine ilişkin pozitif beklentilerle günü sınırlı yükselişle kapatırken, Avrupa borsaları karışık seyrini devam ettirdi. Güne pozitif bir başlangıç yapan TL, EM para birimlerindeki değer kazançlarına rağmen negatif ayrışarak günü sınırlı değer kaybı ile kapattı.

BIST’te son dönemde yaşanan hızlı yükseliş sonrası kar satışları yaşanma ihtimali arttığını düşünüyoruz. Ancak, para politikasında devam eden normalleşme adımları sonrası olası kar satışlarının belli seviyelerde bankacılık hisseleri öncülüğünde yeni alım fırsatı olarak değerlendirileceğini ve kısa vadeli yükseliş trendinin korunacağını düşünüyoruz. Ancak kurlardaki yükseliş eğiliminin devam etmesi durumunda bankacılık hisseleri kısa vadede satış baskısı altına kalmaya devam edebilir.

Yurtdışında ABD ek teşvik paketine ilişkin gelişmeler ve Covid-19 testi pozitif çıkan Trump’ın sağlık durumu yakından takip edilecek. Paket konusunda anlaşma sağlanması durumundayurtdışı borsalardaki tepki yükselişinin ABD öncülüğünde devam etmesi beklenir. Yurtiçinde jeopolitik risklere ilişkin haber akışı ve kurlardaki eğilim takip edilmeye devam edilecek. CDS’ler 522 seviyelerine gerileyerek TL varlıklara yönelik risk algısının yavaş yavaş kırılmaya başladığına işaret ediyor. VIX endeksi 27 seviyelerinde ve kısa vadede 28 seviyesi altında kaldıkça ABD borsalarındaki volatilitenin düşük kalmaya devam etmesi beklenir.

Endeksin 28 seviyesi üzerine yönelmesi durumunda volatilitenin yükselmesi ve satış baskısının tekrar güç kazanması beklenir. Bugün ABD’de açıklanacak istihdam verileri, Michigan tüketici güven endeksi ve fabrika siparişleri gibi önem derecesi yüksek veriler takip edilecek. Zayıf veriler satış baskısını güçlendirebilir. Trump’ın Covid-19 testinin pozitif çıkması sonrası BIST kapanışına göre ABD Dow vadelileri % 2’ye yakın, Dax vadelileri ise %1 üzeri düşüşle seyrediyor, Asya borsalarında karışık bir seyir var. Endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması ve gün içinde dalgalı seyir izlemesi beklenmektedir.

Küresel piyasaların seyri...

 

Trump TL varlık fiyatlamalarını etkiler mi?

 

Hisse bazlı hareketler ön plana çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil02 Ekim 2020 12:37

    CDS ler 400 lerin altına geldiğinde , VIX endeksi de 24 ün altına gelirse çok iyi olur. TL varlıklarına güven artar.Ytd