E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeşvik paketinin acısı borsalardan daha sonra çıkacak---

Teşvik paketinin acısı borsalardan daha sonra çıkacak

Teşvik paketinin acısı borsalardan daha sonra çıkacak
20 Ocak 2021 - 10:20 borsagundem.com

Küresel borsaların gündeminde ABD Kongresi’nin onaylamaya yaklaştığı dev teşvik paketi tasarısı yer alıyor. Aşırı harcamaların neden olacağı enflasyon ABD’yi bir krizden çıkarırken yeni bir resesyona sürükleyebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım danışmanlığı şirketi Leuthold Group’un Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen yeni teşvik paketine yönelik ihtimallerin artmasıyla birlikte yatırımcıları sorunlu bir döneme karşı hazır olmaya çağırdı.

Uzun süredir boğa piyasası destekçisi olan Paulsen ABD ekonomisinin korona virüs krizinden çıkması için dev miktarda ekonomik yardımlara ihtiyacı olduğunu kabul ediyor. Ancak baş stratejist bu kadar yüksek seviyelerdeki harcamaların enflasyonu sert bir şekilde tetikleyeceğinden endişeli. Paulsen en son paylaştığı notunda enflasyonu “bu yılın en önemli riski” olarak tanımlamıştı.

Baş stratejist CNBC’ye verdiği röportajda teşvik paketi için, “Ne gibi istenmeyen görünmez sonuçlara yol açacak. Daha hızlı bir sıkılaştırma politikası gerektiren daha hızlı bir enflasyona yol açabilir. Bu durum küresel çaptaki özgüvenin düşmesine ve ABD hükümet mali kaynaklarındaki azalmaya neden olabilir” açıklamasında bulundu.

Yaklaşık 1 milyar dolarlık varlığın yöneticisi konumunda bulunan Paulsen, insanların pandeminin etkilerinden kurtulmak için sahip olduğu tek gücün başka bir tür resesyona yol açmasını ironik bulduğunu belirtti.

Baş stratejist, “Bu küresel çapta ancak özellikle de Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi politikalarının suistimal edilmesi ve aşırı kullanılmasıdır” dedi.

Yatırıma devam tavsiyesi

Paulsen müşterilerine enflasyondaki potansiyel yükselişlere karşı harekete geçmek için henüz erken olduğunu belirtiyor. Baş stratejist nüfusun yaşlanması ve teknoloji odaklı inovasyon gibi etkilerin bazı dengeleyici faktörler olabileceğini belirtiyor.

Jim Paulsen yatırımcılara tavsiyesinde, “Bu yıl boğa piyasasında kalmayı tercih ederdim. Yatırımda kalmaya devam edin. Ancak yıl sonuna doğru ilerlerken siyasi hamlelerin görünmez reçetesi nedeniyle riskleri arttırmak isteyebilirsiniz. Bu 2022, 2023 ve 2024’e geldiğimizde daha büyük riskler haline dönüşecektir” açıklamasında bulundu.

Paulsen S&P 500 Endeksi’nin bu yılı 4.100 puan seviyesinde bitirmesini bekliyor. Söz konusu seviye endeksin Salı günkü kapanıştan %8 oranında yükseleceği anlamına geliyor.

Yükselen borsalarda güvenli yatırım nasıl yapılmalı?

 

Veda konuşması milyonları tedirgin etti

 

Borsa İstanbul'da yükseliş hız kesmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)