E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTeşekkür konuşmasında 1 Kasım startı verdi---

Teşekkür konuşmasında 1 Kasım startı verdi

Teşekkür konuşmasında 1 Kasım startı verdi
12 Eylül 2015 - 20:02 borsagundem.com

Yeniden Genel Başkan seçilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongrenin ardından teşekkür konuşması yaptı: Şu andan artık seçim startı verilmiştir.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bin 353 oyla yeniden AK Parti'nin Genel Başkanı seçildi. Kongrenin ardından teşekkür konuşması yapan Davutoğlu, "Eğer şu veya bu çevrelerin baskısı birtakım tuzakların kurulması karşısında yeterli bir güçle dimdik ayakta duramaz ve 1 Kasım'da bir zafiyet gösterilirse AK Parti'de görülecek her zafiyet artık Türkiye'nin zafiyetidir" dedi. 

İşte Davutoğlu'nun teşekkür konuşması: 

Hiçbir siyasi parti, 81 vilayetimizi temsilen ve tüm sosyal katmanları, her köşesine temsil eden bir kongre yapma imkânına sahip değildir. AK Parti kadroları Türkiye’nin kaderi bağlamında, kendi kaderiyle bu kaderin akış seyrini belirleyecek güce sahiptirler. İlk günkü aşkla diyoruz, çünkü AK Parti her şeyden önce aşk hareketidir. Bir sevda, bir dava, bir gönül hareketidir. AK Parti kadroları, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kurucu öncülüğünde Afyon’da çıkarları için bir araya gelmedi. Kurucu öncülerimize ve Cumhurbaşkanı'mıza takdir ve nimetlerimizi iletmek istiyorum.

Bugün AK Parti’de dinamizm, birlik beraberlik olduğu zaman Türkiye’de de olur. Sabah salona girdiğimizde müzik yoktu, şehitlerimize hürmeten coşkulu ve müzikli bir kongredense, ağır başlı, vakur ama coşkusunu yitirmemiş bir kongre yaptık. Müzik olmasa da kalplerin ritmiyle coşku kendi mecrasını bulur.

Bugün kongrede ortak bir ruh vardı. Bütün bir salon şahsı manevi halinde hep beraber AK Parti ruhunu yansıtacak şekilde heyecan ve tutku dolu bir atmosferi gerçekleştirdi. Bu atmosferin oluşması için ülkenin her bir yerinden Ankara’ya teşrif eden, yerel kıyafetleriyle gelen bacılarımıza hoşgeldiniz diyoruz.

AK Parti var oldukça 81 vilayetin kardeşliği var olacak. AK Parti var oldukça etle tırnağı, doğuyu batıdan, kuzeyi güneyden ayırmak mümkün olmayacak. 78 milyonu temsil eden her etnik ve mezhebi kökenden kilim deseni gibi yan yana oturan kardeşler gösterdi ki, biz burada oldukça ülkenin birliğini, beraberliğini, geleceğini tehdit edecek hiçbir güce izin vermeyiz.

Ortak vicdanımızı muhafaza etmek zorundayız. Vicdanlarını kaybedenler güçlerini korumaya çalışırlarsa o güç aldatıcı güç olur. Dünyanın her yerinde vicdanın sesi olduk. Diyarbakır anneleriyle de, şehit anneleriyle de vicdanın sesi olduk.

AK Parti vicdan hareketi olma vasfını her zaman koruyacak. Sizlerin tebliğ ettiği görev kurucu değerler olarak ifade ettiğimiz ortak vicdanlarımızı, değerlerimizi, gücün ahlaki boyutunu muhafaza ederek Türkiye’yi inşa etme misyonu verdiniz.

Herkese teşekkürlerimi sunuyorum.  Her bir kardeşime teşekkürü bir borç biliyorum. İlk günkü aşkla birlik, dirlik, kardeşlik diliyoruz. Bugün kongrede ortak bir ruh vardır.

Türkiye'de birlğin adresi AK Parti'dir. AK Parti var oldukça kardeşlik var olacaktır. 81 ilin kardeşliği var olacaktır.

Şu andan itibaren seçim startı verilmiştir. 22 Eylül'de seçim beyannamesi ile milletvekillerimizin karşısında olacağız. 

"1 KASIM'A HAZIR OLUN"

Düşününüz, 1299’da kudretli Osmanlı Devleti kurulduktan 14 yıl sonra Bursa’ya ulaşılmamıştı. Cumhuriyet kurulduktan 14 yıl sonra Türkiye, gelişmesini tamamlamıştı. Teşkilat mensuplarımıza sesleniyorum, 14 yıl içindeki büyük zaferlerin inşallah bir yenisi için 1 Kasım’a hazır olun. 1 Kasım seçimleri Türkiye’nin kaderini belirleme seçimi hüviyeti kazanmıştır. 1 Kasım’da yeni  bir siyasi iktidar oluştuğu zaman Türkiye’nin 10 yılı, 20 yılı geçmiş kazanımlar üzerinden garantiye alınmış demektir. Ama eğer ki 1 Kasım’da bir zaafiyet gösterilirse, bu Türkiye'nin de zaafiyeti olacak.

1 Kasım seçimlerinin sonucunda oluşacak tablo Türkiye’nin ve gelecek nesillerin kaderini belirleyecek. Artık seçim startı verilmiştir. Bu aynı zamanda 1 Kasım seçim kampanyasını başlatma işaretidir. İnşallah 22 Eylül’de aday tanıtım toplantısı ve seçim beyannamesiyle karşınızda olacağız, durmayacağız. Tekrar Anadolu’ya Rumeli’ye vatandaşın kalbine girmek için yola revan olacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bay14 Eylül 2015 21:22

    1 kasim gecesi ansizin bekliyoruz

  • Marko paşa14 Eylül 2015 19:11

    İnsan bu kadar küçük düşer mi sembolik bir başkan olup çıktı kimse dinlemez tek başına 2 bakanın haricinde tum etrafı sarayla çevrili çok zor herkez yapamaz ve duramaz bir tane kendi adamı yok kafayı yemese iyi zaten seçimden sonra saray tarafından görevden alınacağı bile bile bu göreve talip olması düşündürücü acaba basbakanın da kaseti mi var hersey evet diyor

  • Nedim14 Eylül 2015 12:36

    Oyları düşecek ama tek başına iktidar olacaklarını düşünüyorum

  • 07714 Eylül 2015 07:20

    Ya seçim sonuçları,7 Haziran gibi çıkarsa, ne olacak?

  • Pargali ibrahim13 Eylül 2015 18:37

    Bilmiyorki 1 kasımda sonra tarih olacak kapıdan gecirmiyecek ler işte o zaman ne diyecek akademisyen bir insan bu kadarını yapar mı ben olsam 1 saniye durmam hemen basbakanliktan ve parti Başkanlığından istifa ederim sembolik bir isim olmaktan sa onurlu bir şekilde istifa ederim yetkileri tamamen Saraydan alinmis bunu 7 yaşındaki çocuklar biliyor

  • Byk13 Eylül 2015 09:56

    Davutoğlu'nun konuşmaları tam bir hamaset destanı.

  • HİLAL13 Eylül 2015 08:56

    Sayın Davutoğlu ipler elden gitmiş yakında Albayrak genel başkan kendini hiç ezdirme secimde hezimetle karşılaşacaksın erkenden istifa et üniversiteye görevine dön görünen köy kılavuz istemez.

  • aKPKk13 Eylül 2015 02:00

    Allah sizi bildiği gibi yapsın.Şehitlerimizin kanı siz seçim kazanasınız diye dökülüyor ,değilmi?

  • Kukla13 Eylül 2015 00:15

    Davutoğlu sayesinde AKP nin can çekişmesi uzun sürmeyecek:)

  • SEDAT12 Eylül 2015 23:09

    YAZIK YA ADAMLARIN TEK DÜŞÜNCESİ SEÇİM ...ŞEHİTLERİ 2 GÜNDE UNUTTULAR ZATEN BU AKP NİN UMRUNDA BİLE DEĞİL O ŞEHİT ANNELERİ BABALARININ İÇİ YANIYO BUNLARIN UMRUNDA BİLE DEĞİL NASIL OLSA BAŞIN SAĞOLSUNA GİDİYOLAR ŞEHİT ANNELERİDE VATAN SAĞOLSUN DİYOLAR YA BUNLARIN HOŞUNA GİDİYO YAZIKLAR OLSUN SİZİN GİBİ LİDERLERE...DAHA 2 GÜN GEÇMEDİ EĞLENİYOLAR GÜLÜYOLAR YAZIK YA YAZIK SUÇU DA HDP NİN PKK NIN ÜZERİNE ATTILAR SANKİ HİÇ KENDİLERİNDE SUÇ YOK ÇÖZÜM SÜRECİ POLİTİKASI ÇÖKTÜ...

  • MEDENİYET12 Eylül 2015 20:17

    ÜLKEMİN BİRLİĞİNE ,BÖLÜNMEZLİĞİNE AKABİNDE İSTİKRAR VE İSTİHDAMINA BU ÜLKENİN VATANDAŞI OLARAK HİZMET EDERİM...PARTİZANLIĞIN BİLGİSİZ VE TECRÜBESİZLİĞİ BAZ ALINDIĞINDA HUZUR VE İSTİKRAR BOZUÇU EYLEM YADA GİRİŞİMLERİNE HİZMET ETMEM

  • AKIL VAR MANTIK VAR12 Eylül 2015 20:11

    İLGİLENMEM DAHİ BAŞKAN BENİM VE YAKINLARIMIN SİYASETDEN YADA SECİM BEKLENTİSİNDEN DAHA BAŞKA ÖNEMLİ İŞLERİM VAR....NEDEN SENİN PRAVAKATÖRLÜĞÜNE YADA GİRİŞİMLERİNE ARAÇI OLAYIMKİ.