E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTemettü veriminde hangi şirketler öne çıkıyor?---

Temettü veriminde hangi şirketler öne çıkıyor?

Temettü veriminde hangi şirketler öne çıkıyor?
30 Mart 2024 - 09:49 borsagundem.com

Yatırımcılar için şirketlerin sadece temettü verimlilikleri değil, istikrarlı temettü ödemeleri de önemli

Şirketlerin bedelsiz potansiyelleri ve temettü verimleri, yatırımcılar için çok önemli iki gösterge. Zeynep Aktaş, ekonomim.com'daki yazısında bilançolarını açıklayan şirketlerin bedelsiz potansiyelleri ve temettü verimleriyle ilgili analizde bulundu.

Buna göre bilanço açıklayan şirketler içerisinde bedelsiz potansiyeli ile Borusan Yatırım, Pegasus, Marmaris Altınyunus, Anadolu Grubu Holding, Migros Ticaret, Ford Otosan, Çelebi öne çıkıyor.

Aktaş, yatırımcıların baktıkları bir başka önemli kalemin de Ar-Ge giderleri olduğunu ifade ederek bu özellikleriyle öne çıkan şirketleri de şöyle duyurdu: Ford Otosan, Koç Holding, Aselsan, Arçelik, Tofaş Fabrika.

Nisan ayının ilk haftasında İş Bankası (C), Türk Traktör, Aksa, Otokar, Tüpraş, Yapı ve Kredi Bankası, Aygaz, Tofaş Fabrika, Ford Otosan, Şeker Finansal Kiralama'nın yeni hafta temettü ödeyeceğini belirten Aktaş, temettü veriminde öncü şirketleri de şöyle duyurdu:

Doğuş Otomotiv, Naturelgaz, Tofaş Fabrika, Türk Traktör, Tüpraş.

Bu şirketlerin yüzde 5’in üzerindeki temettü verimleriyle öne çıktığı ifade edilen yazıda, şirketlerin sadece temettü verimlilikleri değil, istikrarlı temettü ödemelerinin de önemli olduğuna dikkat çekildi.

BIST 100 endeksi haftalık bazda yüzde 0,34 değer kazandı

 

Borsa İstanbul'dan 3 hisseye kredili işlem yasağı

 

Otokar'dan temettü kararı

 

Türk Traktör'den temettü kararı

 

Anadolu Isuzu'nun temettü teklifi belli oldu

 

Temettü 25 Endeksi’nde yüzde 170’in üzerinde kazandıran 8 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)