E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTemel metaller, talep belirsizliği nedeniyle karışı seyretti---

Temel metaller, talep belirsizliği nedeniyle karışı seyretti

Temel metaller, talep belirsizliği nedeniyle karışı seyretti
23 Eylül 2022 - 08:52 borsagundem.com

Temel metal fiyatları, yatırımcıların artan faizler ve tırmanan Ukrayna savaşı nedeniyle yavaşlayan küresel büyümeye karşı Çin'den gelen talebin iyileşmesi beklentilerinin baskısıyla karışık seyretti.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 08.11'de %0,6 düşüşle 7.632,50 dolar/tona inerken, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim vadeli bakır 62.410 yuan/ton (8.793,73 dolar) ile yatay seyretti.

Analistlere göre yatırımcılar, agresif para politikası sıkılaştırmasının küresel ekonomiyi yavaşlatacağı ve metal talebini azaltacağı endişeleri arasında gergin durumda. Öte yandan Moskova'nın Ukrayna için yeni seferberlik ilanının da hissiyatı etkilediği belirtildi.

LME'de alüminyum %0,9 düşüşle 2.209,50 dolar/tondan, çinko %0,5 düşüşle 3.092 dolar/tondan ve kalay %1,2 düşüşle 21.400 dolar/tondan işlem gördü.

Çin'de inşaat demiri ve demir cevheri, talep iyimserliğiyle arttı 

Çin'de demirli metal vadeli işlemleri, inşaat demirinin bir haftanın en yüksek seviyesine ulaşması ve demir cevherinin üst üste üçüncü haftalık kazancına ulaşmasıyla artış yaşadı. Artışta ülkede inşaat sektöründe aktivite ve tatil öncesi talepte artış emareleri etkili oldu.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ocak vadeli inşaat demiri, %1,9 artarak 3.787 yuan/tona (533,70 dolar) kadar yükseldi ve 15 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesiye çıktı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %1,8 artışla 722 yuan/tondan (101,75 dolar) sonlandırdı.

Singapur Borsası'nda Ekim vadeli demir cevheri %0,1 artışla 98,35 dolar/tona yükseldi.

Mysteel'e göre, Çinli çelik üreticileri bu ay üretimlerini artırdı ve 20 Eylül'e kadar 10 gün içinde ortalama günlük ham çelik üretimi üç ayın en yüksek seviyesi olan 2,89 milyon tona ulaştı.

Analistler, sektörün Ekim başında bir hafta sürecek tatile hazırlanırken, fiziki piyasadaki hareketliliğin arttığına dikkat çekti.

ShFE'de sıcak haddelenmiş rulo %1,2 artarken, paslanmaz çelik %1,5 düştü.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %1,5 ve %0,6 arttı.

Petrol fiyatları resesyon endişesiyle geriledi

 

Yellen: Rusya, Çin'le Hindistan'a petrolü ucuza satıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)