E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTelefonla 'aşı' siparişi---

Telefonla 'aşı' siparişi

Telefonla 'aşı' siparişi
12 Şubat 2021 - 14:57 borsagundem.com

Koronavirüs salgınından kurtulmak için tüm dünya aşı kuyruğuna girerken, Avrupa’da bir ilk yaşandı. Sırbistan'da isteyen istediği aşıyı telefonla sipariş edebilirken, ülkenin 7 milyonluk nüfusunun 500 binden fazlasını aşıladığı öğrenildi.

İsrail’in aşılamadaki başarısını herkes konuşurken bu kez de Sırbistan bir başarı öyküsüyle çıktı. Ülkede 5 aşı var ve isteyen istediğini seçiyor. Rusya ve Çin'den aşı alan, ardından Moderna ve Pfizer/Biontech aşılarını getirten ve son olarak AstraZeneca aşılarından siparişlerini tamamlayan Sırbistan, 7 milyonluk nüfusunun 500 binden fazlasını aşıladı bile.

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre; ülkede bütün vatandaşlara yetecek kadar aşı olduğu açıklandı. Aşılama ise, insanların talebine göre yürütülüyor. Sırplar, ya telefonla ya da online olarak kaydını yaptırıyor. Hangi aşıyı seçeceğini söylüyor. Kişiye kısa süre sonra aşı yeri, seçtiği aşı bilgisi ve zamanı gönderiliyor. Herkes de buna göre gidip aşısını oluyor.

İki büyük sergi salonu aşı merkezine dönüştürüldü

Seçtiği aşıdan kalmayanlar ya da teslimat gecikeceği için o aşıdan olamayanlar, başka aşı seçebiliyor veya bekliyor. Aşılamada en büyük merkez başkent Belgrad’da. Buradaki iki büyük sergi salonu aşı merkezine dönüştürüldü.

Aşılanana, aşı pasaportu veriliyor. Sırbistan'da ikameti olan herkes, bir yabancı da dahil, kaydını yaptırıp aşısını olabiliyor. Bunun için, kademeli olarak yaşlılardan aşağı doğru bir sistem değil, başvuru sistemi esas alınıyor.

Fahrettin Koca: Aşı olanlarda hiç entübe yok

 

Koronavirüste 'aşı kaçağı' riski

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ12 Şubat 2021 16:36

    Ben aşı falan anlamam.Hiç de gerek görmüyorum.Her akşam bir 30 luk içiyorum hiç bir virüse yakalanmıyorum.

  • Bika12 Şubat 2021 15:57

    Türkiye'nin  %4'ü ilk doz aşıyı oldu, yavaş gidiyor. Nüfus, mülteciler ve kaçaklarla 88 milyon.

  • Okie Dokie12 Şubat 2021 15:18

    İşte hizmet budur. Gör bak elin Sırbistan'ı neler yapıyor Mr Husband.