E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTekstilbank ve GSD Holding'de emir iletim skandalı---

Tekstilbank ve GSD Holding'de emir iletim skandalı

Tekstilbank ve GSD Holding'de emir iletim skandalı
30 Nisan 2014 - 16:52 borsagundem.com

GSD Holding'in Tekstilbank paylarını satışı nedeniyle sırası kapatılan tahtalarda emir skandalı yaşandı

Tekstilbank'ın Çinli ICBC'ye satış haberinini açıklanması nedeniyle  işlem sıraları kapatılan Tekstilbank ve GSD Holding hisselerinde, dün 2. seans itibarıyla tahtaların yeniden açıldığı saaatlerde emir gönderme karmaşası yaşandı. Borsa İstanbul işlem salonunda işlem yapan brokerlar tahtaların açıldığı 15:00:00'da emirleri gönderemedi. Brokerların ilk defa karşılaştıkları uygulamada işlem sırası açılacak olan tahtalara, işlemlerin başlanmasından önce emir gönderilemedi. Ex-APİ ve FIX-API kullanıcılarının erkenden emir girebildiği tahtalarda brokerlar emir gönderememe şoku yaşadı. Her iki hisse sırası ilgili Şirketlerden gelen talep üzerine kapatıldı. Ancak kapatılmak istenmesinin gerekçesi anlaşılamadı. İşleme kapatılan Tekstilbank ve GSD Holding pay sıraları brokerların terminallerinde ''italik'' yapıldı. Pay sıralarının ''italik'' hale gelmesi nedeniyle brokerlara, emirlerini 15:00:00'dan itibaren hazırlamaları gerektiği bildirilirken, ilk defa uygulanan bu sistem brokerlar arasında tepkilere neden oldu. Daha önce kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini belirten brokerlar, FIX-API emrilerinin ise miktar-zaman önceliğine aykırı olarak tüm emirlerin önüne geçirilmesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Aracı kurumlardan sadece birkaçının FIX-API kullanma yetkisi aldığını belirten brokerlar, yetkililerin yazılımdan kaynaklanan bir sorun olduğunu bildirdiklerini aktardı. İlk sıralarda gönderdikleri alım-satım emirlerinin, FIX-API'den gelen emirlerin arkasına atılan brokerlar soruna bir çözüm bulunamamasından şikayet ettiler.



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı bayram01 Mayıs 2014 08:01

    daha önce aklınız nerdeydi tabi satışı duyunca koş mal al. kardeşim daha önce yüzüne bakmıyodunuz biz kaç günü uykusuz geçirdik zarardayken şimdi keyif zamanı..........

  • Vatandas30 Nisan 2014 22:23

    Normaldir Burasi <T,C,...Aklin bittigi yer

  • yatırımcı30 Nisan 2014 21:30

    böyle keyfiyet nerde görülmüş.şirket istedi bizde kapattık diyor.aklı olan borsada durmaz...

  • ali yılmaz30 Nisan 2014 18:32

    Borsa gündem olarak bu konuyu gündemde tutmanızı ve savcılığa suç duyurusunda bulunmanızı rica ederiz. İki gündür bende adı geçen hisselerin emir işlemlerin bir sıkıntı olduğunu anlamıştım. Lakin elimde kanıtta yok ! Bu iki günde borsadan soğudum.

  • zafer30 Nisan 2014 18:30

    oldu emre hemen araştırırlar.... milletin işi gücü kalmamış senin hissen ile uğraşacak olduuu

  • emre30 Nisan 2014 17:51

    İs bankasina ne oldu kapanis seansinda.borsagundem arastirin lutfen.cok yuklu satis geldi