E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisselerinden vazgeçmek doğru mu?---

Teknoloji hisselerinden vazgeçmek doğru mu?

Teknoloji hisselerinden vazgeçmek doğru mu?
15 Mart 2021 - 12:54 borsagundem.com

ABD tahvil verimlerindeki artışla birlikte büyük teknoloji hisseleri karamsar bir görünüme büründü. Ancak uzun vadede teknoloji hisselerinden vazgeçmek yanlış bir karar olabilir.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Leuthold Group'tan Jim Paulsen'in yatırımcılara bir mesajı var: Büyük teknoloji hisselerinden vazgeçmeyin.

Yatırım danışmanlığı Leuthold Group’un Baş Yatırım Stratejisti Paulsen ABD Hazinesi tahvil getirilerindeki yükselişle ilişkili olarak dalgalanan Nasdaq Endeksi ile ilgili açıklamalarında, tahvil getirilerindeki artışın 20 yıldır borsaların lideri olan endeksi rayından çıkarmak için yeterli olmayacağını öngörüyor.

Paulsen CNBC’ye verdiği röportajda,Üç hafta önce hem Nasdaq Endeksi’nde hem de S&P 500’deki teknoloji hisselerinde ulaştığımız zirvenin 20 yıl önce dot-com balonu sırasında S&P 500 Endeksi’nin zirvesiyle aynı seviyede olması oldukça dikkat çekici bir tesadüf” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist, müşterilere yakın zamanda paylaştığı bir notta, büyük teknoloji hisseleri de dahil olmak üzere büyümeye odaklı hisselerinin zirveye mi ulaştığı yoksa krize mi girdiği sorusunu elen aldı. Paulsen iki senaryoyu da destekleyecek veriler olduğunu belirtti. Ancak borsa uzmanı yüksek tahvil verimi ortamında dahi bu hisse grubunun ayakta kalabilecek gücü olduğu sonucuna ulaşıyor.

Paulsen borsalardaki durumun tahvil verimlerinin yükselişinden çok diğer hisse gruplarının yükselişinin engellenmesiyle alakalı olduğunu belirtiyor. Baş stratejist, “Çöküşe geçtiğimiz düşüncesine tam olarak ikna olmadım. Zirveye çarpmış ve bir süreliğine geriye düşmüş olabiliriz ve belki de gelecekte bu seviyelerin ötesine geçebiliriz” sözlerini kaydetti.

Büyüme odaklı hisseleri ve teknoloji hisselerini yeni çağın hisseleri olarak adlandıran Paulsen büyüme hisselerinin yatırımcılar için cazipliğini koruyacağını iddia ediyor. Baş stratejist, “Önünde sonunda yeni bir göreli yüksek fiyat elde edebilirsek Nasdaq’ın liderliği devam edebilir ve belki de daha da güçlenebilir. Nasdaq’ın birden fazla yıl düşük performans gösterdiği son iki seferde de bu böyle gerçekleşti” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı iyimser açıklamalarına karşın endekste düşük performans, konsolidasyon ve hatta geçici bir erime dönemi beklemenin mantıklı olduğunu kabul ediyor. Ancak Paulsen, "Yeni ekonomik genişlemeye sadece bir yıl kala olduğumuzu fark etmek önemlidir. Bu muhtemelen hem genişlemede hem de boğa piyasasında, teknolojinin oldukça baskın bir rol oynamaya devam edeceği çok yıllı bir piyasa etkinliği olacak. Döngüselliğin darbe aldığı ve bunun birkaç çeyrek boyunca sürdüğü dönemlerde teknolojinin portföyünüzü ayakta tutacağını düşünüyorum" öngörüsünde de bulunuyor.

1 milyar dolarlık varlığı yönetiminde bulunduran Paulsen, teknoloji hisselerini terk etmemek yönünde görüş belirtiyor. Baş stratejist, “Teknoloji hisseleri hala değerinin altında ancak bu çok fazla değil. Ekonomi bu süreçte gerçek bir patlama yaşarken bu hisseler düşük performans gösterecek gibi görünüyor. Ancak bunun gerçekleşeceğine tam olarak ikna olmuş değilim” dedi.

Paulsen Eylül ayında verdiği bir röportajda hala yapılabiliyorken Wall Street’teki karamsar havadan yararlanılmasını önermiş ve boğa piyasası tavsiyesinde bulunmuştu. Nasdaq Endeksi o günkü görünümünden bu yana %20 yükseliş gösterdi.

Borsa uzmanı teknoloji hisseleri için, “Geleceğin liderleri olacaklar” ifadelerinde bulundu.

Boğa piyasasının sonu yaklaşıyor mu?

 

ABD’li küçük yatırımcı teşvik paketini bekliyor

 

Küresel hisse rotasyonunda yükseliş beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)