E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD’li küçük yatırımcı teşvik paketini bekliyor---

ABD’li küçük yatırımcı teşvik paketini bekliyor

ABD’li küçük yatırımcı teşvik paketini bekliyor
15 Mart 2021 - 10:56 borsagundem.com

ABD’de 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi için geri sayım başladı. Son zamanlarda kendilerinden fazlaca bahsettiren Amerikalı perakende yatırımcılarsa teşvik ödemelerinin bir kısmını borsaya yönlendirmeyi hedefliyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında giderek daha büyük önem kazanan perakende yatırımcılar yaklaşmakta olan teşvik paketi ödemelerinin önemli bir kısmını Wall Street’te yatırıma yönlendirmeye hazırlanıyor.

ABD Kongresi’nde Demokratlar geçtiğimiz hafta Amerikalılara direkt olarak ödenecek 1,9 trilyon dolarlık teşvik harcamaları planını içeren teşvik paketini onayladı. Pakete göre ABD’liler vergi mükellefliği ve gelir statüsüne göre göre 1.400 dolar teşvik ödemesi alacak.

Financial Times’ın haberine göre Deutsche Bank’ın internet üzerinden borsa işlemleri yapan kullanıcılarla yaptığı bir ankette, perakende yatırımcıların teşvik ödemelerinin yaklaşık yüzde 37’sini hisse senetleri piyasasında harcayacağı belirtiliyor.

Deutsche Bank Araştırma Stratejisti Jim Reid konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Yaklaşmakta olan ABD teşvik çeklerinin büyük bir kısmının muhtemelen borsalara girmenin yolunu bulacağını vurgulamakta fayda var. Perakende yatırımlarındaki son dalgalanmanın arkasında, kaldıraç kullanmaktan korkmayan daha genç, genellikle yeni yatırım yapan ve agresif bir destekçi grubu bulunuyor” ifadelerine yer verdi. Reid perakende yatırımcıların potansiyel getirilerini ve kayıplarını arttırmak için borçlanma yöntemlerini kullandığını vurguluyor.

Amerikalıların teşvik ödemelerinin bir kısmını hisse senetlerine yatıracaklarına dair başka kanıtlar da vardı.

ABD Nüfus Sayım Bürosu tarafından yayınlanan yakın tarihli bir Hane halkı anketi, önceki yedi gün içinde teşvik ödemesi alan veya teşvik ödemesi alan biriyle yaşayan kişilerin yaklaşık yüzde 15'inin paranın en azından bir kısmını tasarruf veya yatırımlara yönlendirdiğini işaret ediyor.

Ankete katılanlar, diğer harcamaların yanı sıra nakit ödemeleri gıda ve ev eşyası satın almak ve faturaları ödemek için kullandıklarını da belirttiler.

Bank of America analistler de yeni bir teşvik turuyla ticarette bir artış oluşacağını öngörüyorlar. Analistler perakende yatırımlarındaki yeni faaliyetlerin bir kısmının kalıcı olacağını belirtiyorlar.

Reid, Deutsche Bank anketinin sonuçlarına ve Demokratların teşvik planının ilk versiyonlarına dayanarak, yeni tasarının yatırımcılara hisse senetlerine harcamaları için yaklaşık 30 milyar dolar nakit vereceğini tahmin ediyor.

Reid, "Teşvik çekleri, uzun yıllar süren zayıf akış verilerinden sonra son aylarda görülen ABD hisse senetleri piyasasına büyük çaplı girişleri hızlandırabilir" dedi.

Powell'ın hamlesi tahvilde volatiliteye çare olur mu?

 

Küresel piyasalarda tablo: Geçen haftanın devamı

 

Merkez Bankası faiz kararı haftasında BIST-100 yeni bir zirve görecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bağımsız Düşünce 15 Mart 2021 11:49

    Yazın bi kenara ; Aklı Olan Hayatını Yaşar , Ahmak Olan Dünyanın Peşinden Koşar ! / Bağımsız Düşünce

  • Gerçekçi15 Mart 2021 13:09

    Gamestonk krizi sırasında bizim BIST'te neler yaşadığımızı bilmeyenlerin mottosu