E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisselerindeki durgunluk şaşırtıyor---

Teknoloji hisselerindeki durgunluk şaşırtıyor

Teknoloji hisselerindeki durgunluk şaşırtıyor
16 Kasım 2020 - 11:52 borsagundem.com

Teknoloji devleri S&P 500 ve Russell 2000 endekslerinin gerisinde kaldı. Teknoloji hisselerinin ilerlemesinin durması dikkat çekiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 ve Russell 2000 endekslerinde yeni rekorlar var ancak teknoloji devleri bu gelişmeleri geriden takip ediyor. ABD başkanlık seçimleri sona erdi ve seçilmiş başkan Biden, 20 Ocak tarihinde göreve başlayacak. Büyük endeksler birbirini doğrular nitelikte hareket ediyor. Ancak geçtiğimiz haftanın gelişmeleri, yatırımcıların tam tersini düşünmesine neden oldu. Son birkaç yılın önde gelen sektörü teknoloji, ilerleme gösteremiyor.

The Market Ear’a göre, borsalarda kısa alım pozisyonuna yönelen yatırımcıların sayısı giderek düştüğü için, S&P’nin bile temelinde bir takım sorunlar olabilir. Boğa piyasası taraftarları için, bu görülmek istenen bir durum değil.

Büyük sermayeli şirketlerin listelendiği endeks, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü aşı haberiyle birlikte yeni bir rekor kırdı. Ancak Eylül ayındaki rekorun üzerine kısa bir süreliğine çıktıktan sonra düşüşe geçti. O gün borsalar, Eylül ayındaki rekor gününe kıyasla düşüşle kapattı. Aynı zamanda Cuma gününün kapanışından sonra da, haftanın başındaki yükselişe geri dönüş mümkün olmadı.

Momentum ölçütlerinde negatif ayrışmalar var. Görece güç endeksi (RSI) fiyatlamaların üzerinde ve hareketli ortalama ayrışması fiyatlamaların altında kalıyor. Pazartesi günü görülen yükselişteki işlem hacminin birçoğu, yeni alıcıların istekli satıcılar bulduğunu gösterdi.

Küçük sermayeli şirketlerin listelendiği Russell 2000 endeksi, Wall Street’i şaşırttı ve diğer tüm endekslerin önüne geçti. Pazartesi günü yaşanan yeni yükseliş, Ağustos ve Eylül aylarının yükselişinden fazla oldu. Aynı zamanda S&P ve Nasdaq endekslerini de geride bıraktı.

Haftanın ilerleyen günlerinde satışların gerçekleşecek olmasına rağmen, Russell iyi performans göstermeye devam ediyor. Bazı tecrübeli yatırımcılar, bunun 1999/2000 piyasalarını hatırlattığını söylüyor.

Forbes’un haberine göre, 

teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq endeksi, aşı rallisiyle birlikte bile, Eylül ayındaki zirvesinin üzerine çıkamadı. Aslına bakılacak olursa, endeks o gün ciddi bir düşüş gösterdi ve hemen ertesi gün de aşağı yönlü hareket ettikten sonra, haftanın geri kalanında kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Nasdaq 100 endeksinin en büyük şirketleri Apple, Microsoft, Amazon, Facebook ve Google, diğer tüm endekslerde yükseliş yaşanırken düşüş gösterdi. Bu şaşırtıcı durum piyasalarda bazı şeylerin değiştiğine işaret ediyor.

Milyarder yatırımcı: Korona virüs sonrası büyüme patlaması bekleyin

 

Borsalarda dengeleri değiştirecek üç önemli başlık

 

Borsa İstanbul'da yeni hafta yeni rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)